facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Εγκύκλιος Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης για Μεταφορά – Λειτουργία του Προγράμματος Αλφαβητισμού στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ)
 
 
 
 
Ημερομηνία: 20-07-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy


Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

κ. Κώστα Καδή

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία.

 

Θέμα: Εγκύκλιος Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης για Μεταφορά – Λειτουργία του Προγράμματος Αλφαβητισμού στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ)

 

Έντιμε κ. Υπουργέ,

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) με σχετική εγκύκλιο ημερομηνίας 12 Ιουλίου 2016 (Αρ. Φακ. 7.1.10.6.22, εξήγγειλε τη μεταφορά του Προγράμματος Αλφαβητισμού της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σε απογευματινό χρόνο, υπό την ευθύνη των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης  (ΚΙΕ) και στο πλαίσιο της αγοράς υπηρεσιών, εφόσον, βέβαια, υπάρξει ενδιαφέρον από μαθητές/τριες και ο ελάχιστος αριθμός αυτών των μαθητών/τριών υπερβαίνει τους τέσσερις. Η ενέργεια αυτή του ΥΠΠ θεωρούμε ότι αποσκοπεί ουσιαστικά στην κατάργηση του εν λόγω Προγράμματος σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης κονδυλίων.

Επί της ουσίας θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την απόφασή του αυτή:

  1. Δεν αναβαθμίζει την ποιότητα του Προγράμματος, το οποίο διαπιστώνεται εμπειρικά ότι παρουσιάζει προβλήματα σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του. Η απάντησή όμως στα προβλήματα δεν μπορεί να είναι η κατάργησή του από το πρωινό σχολικό πρόγραμμα. Θεωρούμε ότι τα παιδαγωγικά επιχειρήματα περί στιγματισμού των παιδιών κατά τη διάρκεια της πρωινής φοίτησής τους θα εξακολουθούν να υφίστανται και στον απογευματινό χρόνο. Οι όποιες αποφάσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να ληφθούν στη βάση επιστημονικών δεδομένων, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της Κύπρου και με στόχο πάντοτε την προσφορά ενός ποιοτικού Προγράμματος, που θα υπηρετεί τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών μας. Επιπλέον, όπως διαπιστώνουμε από την εγκύκλιο, δεν υπήρξε ο απαραίτητος σχεδιασμός/προγραμματισμός ενός τόσο σοβαρού εγχειρήματος.
  2. Υιοθετεί το ίδιο αποτυχημένο εγχείρημα που εφαρμόστηκε και κατά την περσινή σχολική χρονιά σε ό,τι αφορά την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στην Α΄ Λυκείου, καθώς και του Προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά που για χρόνια προσφέρεται σε απογευματινό χρόνο χωρίς ανταπόκριση από τους μαθητές/τριες.
  3. Θα οδηγήσει στην απώλεια εξήντα περίπου θέσεων εργασίας από Καθηγητές, από τους οποίους θα στερήσει τη δυνατότητα διεκδίκησης μόνιμης θέσης προτού τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση.

Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια απόφαση, η οποία θυματοποιεί 1500 περίπου μαθητές/τριες και η οποία αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα και στους ίδιους τους γονείς. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να ανακληθεί η πιο πάνω απόφασή σας, έτσι ώστε το Πρόγραμμα να παραμείνει σε πρωινό χρόνο. Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει την ετοιμότητά της να καταθέσει προτάσεις για ποιοτική αναβάθμιση του Προγράμματος, προκειμένου αυτό να καταστεί πιο αποτελεσματικό.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,     20  Ιουλίου  2016

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  011-666.2016


 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ