facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Περιστατικά βίας σε σχολικούς χώρους
 
 
 
 
Ημερομηνία: 01-02-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με αφορμή τα προσφάτως καταγγελθέντα περιστατικά βίας σε σχολικούς χώρους, αλλά και την όλη διαχείριση του θέματος από διάφορες πλευρές, η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει για άλλη μια φορά ότι καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται και σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν εκδηλώνεται. Θέση της Οργάνωσης των Εκπαιδευτικών, η οποία θα πρέπει να εμπεδωθεί και στην κοινωνία, είναι η μηδενική ανοχή σε αυτό το παθογενές φαινόμενο.

Από την άλλη πλευρά, είναι αυτονόητο πως για κάθε καταγγελία θα πρέπει να ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο και τους κανονισμούς διαδικασίες, με στόχο την απονομή της δικαιοσύνης το ταχύτερο δυνατόν, αλλά και της απόδοσης των ευθυνών, εκεί και όπου ανήκουν.

Γι’ αυτό και καταδικάζουμε, ως Οργάνωση, βεβιασμένες τοποθετήσεις και δηλώσεις, από διάφορούς φορείς που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και ενώ ακόμα οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, καθώς παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της. Αυτό άλλωστε επιτάσσουν και οι στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                    Κώστας  Χατζησάββας

Λευκωσία,    1η Φεβρουαρίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-102.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ