facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικού συστήματος - Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς
 
 
 
 
Ημερομηνία: 19-02-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά από αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2015 συνάντηση της Γραμματείας της Οργάνωσης με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί διαφόρων καίριων εκπαιδευτικών ζητημάτων που άπτονται των προσπαθειών για μεταρρύθμιση του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος, του προγραμματισμού των εκπαιδευτικών αναγκών για έγκαιρη στελέχωση των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, των κριτηρίων για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών κ.ά.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ τόνισε ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Υπουργού που κινείται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματός μας.  Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον κ. Υπουργό ουσιαστικό διάλογο με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και σύγκληση της Διατμηματικής Επιτροπής Αξιολόγησης των Αναλυτικών Προγραμμάτων.

 

Ταυτόχρονα και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η ΟΕΛΜΕΚ υπογράμμισε την ανάγκη για έγκαιρη στελέχωση των σχολείων τόσο σε διοικητικό όσο και σε διδακτικό προσωπικό ώστε να μην επαναληφθούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Τονίστηκε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο του 2015 αποτελεσματικά με απουσία πέραν των 25 Διευθυντών, 80 Β.Δ.Α’ και 161 Β.Δ.

 

Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν να έχουμε την πρόταση για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίου – Λυκείου για να γίνει ο αναγκαίος διάλογος.

 

Με την ευκαιρία καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Υπουργείο Οικονομικών, Επιτροπές Οικονομικών και Παιδείας της Βουλής και Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας) να συνεργαστούν προκειμένου να λάβουν έγκαιρα όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.  Προσδοκούμε τα δημόσια σχολεία να λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά με την αναγκαία διοικητική δομή.

 

Το  Κ.Δ.Σ. της Οργάνωσής μας θα συνέλθει την Πέμπτη,   26 Φεβρουαρίου 2015,  για να αξιολογήσει την όλη πορεία των εκπαιδευτικών πραγμάτων.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Μιχάλης Ιερείδης

Λευκωσία,     19  Φεβρουαρίου  2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-143.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ