facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Αυθαίρετη ενέργεια του Πανεπιστημίου Κύπρου
 
 
 
 
Ημερομηνία: 09-09-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΟΕΛΜΕΚ καταγγέλλει την απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου να προχωρήσει χτες σε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους υποψήφιους που έγιναν δεκτοί για εισδοχή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω της διαδικασίας των «μετεγγραφών» να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά έντυπα για την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει την αυθαίρετη αυτή ενέργεια των Πρυτανικών Αρχών λίγες μόνο ώρες μετά την συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και τις έντονες παραστάσεις όλων των μελών της, καθώς και τις προτροπές του ίδιου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, για ανάκληση της παράτυπης απόφασης του Πανεπιστημίου Κύπρου να δεχθεί φοιτητές με διαδικασίες που δεν προνοούνται από τη νομοθεσία.

 

Επιπλέον, η ανακοίνωση αυτή του Πανεπιστημίου Κύπρου συνιστά κατά την άποψή μας πλήρη παραγνώριση εκ μέρους του Πρύτανη του περιεχομένου της επιστολής του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  (ημερ. 7 Σεπτ. 2015)  με την οποία ζητείται από τον Πρύτανη να ανακαλέσει την μονομερή απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη νομοθεσία.

 

Οι ενέργειες των Πρυτανικών Αρχών δηλώνουν την πρόθεσή τους να μη δώσουν περιθώριο για διάλογο, παρά την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για αναστολή της απόφασης του Πανεπιστημίου και σύγκληση συνεδρίας επί του θέματος με τη σύμφωνη γνώμη και του Υπουργού Παιδείας.

 

Θεωρούμε τη στάση αυτή τουλάχιστον προκλητική όχι μόνο απέναντι στον ίδιο τον Υπουργό και συνεπώς απέναντι στην Κυβέρνηση, όχι μόνο απέναντι στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και συνεπώς απέναντι στη Βουλή, αλλά και απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους και στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας.

 

Ως Εκπαιδευτικοί κρίνουμε ως απαράδεκτο να παραγνωρίζονται από τους εκπροσώπους της ανώτατης εκπαίδευσης του τόπου μας  οι δημοκρατικοί θεσμοί, ενώ παράλληλα να δίνεται από ένα κρατικό πανεπιστήμιο προνομιακή μεταχείριση σε μία μικρή ομάδα του πληθυσμού εις βάρος των υπολοίπων.

 

Φαίνεται ότι οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν επιθυμούν τον κοινωνικό διάλογο για σημαντικά ζητήματα της παιδείας, διακρίνονται από το αίσθημα της πρυτανικής αυθαιρεσίας και δε διστάζουν να πυροδοτήσουν εντάσεις στον ευαίσθητο τομέα της Εκπαίδευσης, σε μια περίοδο που διαφαινόταν μια σχετική ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ότι θα παραμείνει συνεπής στη θέση που κατέθεσε και χτες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας ότι δεν αποδέχεται οποιεσδήποτε διαδικασίες εισδοχής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που δε στηρίζονται και δεν προνοούνται από την κείμενη νομοθεσία περί Πανεπιστημίου Κύπρου και περί διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων, που δε διασφαλίζουν την πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας και που δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των υποψήφιων φοιτητών, εις βάρος των αποφοίτων των δημόσιων σχολείων.

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                 Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,   9  Σεπτεμβρίου 2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-793.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ