facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Επιστολή προέδρου του Συνδέσμου Διευθυντών για τους Κανονισμούς Λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης
 
 
 
 
Ημερομηνία: 10-11-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Διευθυντές / Διευθύντριες

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

Θέμα: Επιστολή προέδρου του Συνδέσμου Διευθυντών για τους Κανονισμούς Λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την επιστολή ημερομηνίας 1 Νοεμβρίου 2015 που έστειλε ηλεκτρονικά με την προσωπική του ιδιότητα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών κ. Γιώργος Ιωσηφίδης  σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπείται στην επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για τροποποίηση  των Κανονισμών Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από τον Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών συμμετέχει στην εν λόγω επιτροπή ως μέλος της ΟΕΛΜΕΚ. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,  της ΟΛΤΕΚ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων και εκπρόσωπος της ΠΣΕΜ.


2. Η εν λόγω επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να λάβει τελικές αποφάσεις για τροποποίηση των Κανονισμών. Οι όροι εντολής της περιορίζονται στην κατάθεση σκέψεων και εισηγήσεων προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων που αφορούν στους Κανονισμούς Λειτουργίας των δημόσιων σχολείων. Ως εκ τούτου, η ΟΕΛΜΕΚ θα τοποθετηθεί πάνω στην επίσημη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όταν αυτή παραδοθεί, μετά από συζήτηση στα συλλογικά της όργανα.

 

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, δεν αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα της επιστολής του Προέδρου του Συνδέσμου Διευθυντών προς τις διευθύνσεις των σχολείων, η οποία προκάλεσε σύγχυση και αχρείαστη αναστάτωση στους συναδέλφους.

 

Σας πληροφορούμε ότι η Οργάνωση θα ενημερώσει τα μέλη της σε εύθετο χρόνο για τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όταν αυτές της κοινοποιηθούν.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                               Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,   9  Νοεμβρίου  2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   103-1027.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ