facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Έντονη διαφωνία ΟΕΛΜΕΚ με πρόνοιες της πρότασης για αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-12-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει την έντονη διαφωνία της με την πρόνοια για  «εγκαθίδρυση συστήματος πιστοποίησης των προσόντων των εκπαιδευτικών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής», η οποία συμπεριλήφθηκε, κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την Αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Η πιο πάνω απόφαση είναι προφανές ότι αμφισβητεί πτυχία και διαδικασίες που είναι ήδη αναγνωρισμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει επίσης τη διαφωνία της σε ό,τι αφορά την εισήγηση για ανεξαρτητοποίηση της Υπηρεσίας ΣΕΑ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με πρόσχημα ότι η υπαγωγή της στη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης «δημιουργεί ερωτηματικά αξιοπιστίας».

 

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις προσβλητικές αναφορές εις βάρος μελών της για «μεροληψία» και «αναξιοπιστία».

 

Ως εκ τούτου, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να εισηγηθεί αναθεώρηση της πρότασης που κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο αποσύροντας τις πιο πάνω πρόνοιες και αναφορές.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                               Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,  23  Δεκεμβρίου  2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-1165.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ