facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Δεσμεύσεις ΥΠΠ στη συνάντησή του με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ στις 5 Σεπτεμβρίου 2017
 
 
 
 
Ημερομηνία: 06-09-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Ανακοίνωση


Σε συνέχεια της απόφασης του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ της 31ης Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, σε μια ύστατη προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων που η Οργάνωση θέτει επιτακτικά από τις 26 Ιουνίου 2017 και που αφορούν στην αδιοριστία εκπαιδευτικών με πολλά χρόνια υπηρεσίας στην Εκπαίδευση, την αποεργαστηριοποίηση μαθημάτων, τη μικτή γύμναση στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, τα Αναλυτικά Προγράμματα  και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το ΥΠΠ ανέλαβε τις πιο κάτω δεσμεύσεις:

 

1. Αδιοριστία Εκπαιδευτικών με πολλά χρόνια υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση

Πέραν των διορισμών που έγιναν και όλων όσων εκκρεμούν ακόμα στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεσμεύτηκε για τον επαναδιορισμό συγκεκριμένου αριθμού καθηγητών, οι οποίοι θα καλύψουν συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

2. Αποεργαστηριοποίηση των μαθημάτων της Οικιακής Οικονομίας, του Σχεδιασμού/ Τεχνολογίας και της Πληροφορικής-Μικτά τμήματα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεσμεύτηκε:

α).    να δώσει οδηγίες για αισθητή μείωση του αριθμού των υφιστάμενων τμημάτων που επηρεάζονται από την πολιτική του ΥΠΠ, κυρίως στην Επαρχία Λευκωσίας. Ειδικότερα, ο ΥΠΠ δεσμεύτηκε να μειωθούν κατά 20 (σε σύνολο 80 τμημάτων) τα τμήματα που επηρεάζονται από την συγκεκριμένη πρακτική στα μαθήματα της Οικιακής Οικονομίας, του Σχεδ. & Τεχνολογίας και της Πληροφορικής.

β).    για άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή της ΟΕΛΜΕΚ, στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, με στόχο την κατάληξη σε μια κοινά αποδεχτή λύση, η οποία θα συμβάλει σε μια ποιοτικότερη εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά θέματα ασφάλειας και υγείας των μαθητών και των Καθηγητών. Στην Επιτροπή αυτή θα εξεταστεί, επίσης, και το αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ για εξεύρεση λύσης στο θέμα της μικτής γύμνασης στο μάθημα της Φυσικής αγωγής, και όπου είναι δυνατόν, από την τρέχουσα σχολική χρονιά.

γ).    για κατάργηση των τμημάτων στα μαθήματα της Πληροφορικής και του Σχεδιασμού/ Τεχνολογίας στην Α΄ Λυκείου, σε όλα  τα Λύκεια, που αποτελούνται από μεγάλο αριθμό μαθητών (19 και 20 μαθητές). Το ΥΠΠ θα στείλει  αυστηρές οδηγίες στις Διευθύνσεις των Σχολείων για καθολική συμμόρφωση στην πιο πάνω απόφαση.

 

3. Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών - Αναλυτικά Προγράμματα -Εκπαιδευτικό υλικό

Το ΥΠΠ σε συνεννόηση με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, εντός 10 ημερών, θα ετοιμάσει πρόγραμμα επιμόρφωσης των Καθηγητών, σε πρωινό   χρόνο, για τα  ΝΑΠ και τους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας με προτεραιότητα στη Γ΄ Λυκείου.

Παράλληλα, τα συμβούλια όλων των ειδικοτήτων θα συναντηθούν, άμεσα, με τους επί κεφαλής των Αναλυτικών Προγραμμάτων, με στόχο να καταθέσουν τις ενστάσεις τους και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, έτσι, ώστε, τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα να είναι συμβατά με τον πραγματικά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο. Ταυτόχρονα, θα συνεξετάσουν και το θέμα της επάρκειας του εκπαιδευτικού υλικού.

 

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ θεώρησε ότι, υπό τις περιστάσεις, οι πιο πάνω δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Το ΚΔΣ θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων του ΥΠΠ και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συνέλθει για να αξιολογήσει το βαθμό υλοποίησης τους.

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                        Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                            Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,    6   Σεπτεμβρίου 2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-978.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ