facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ
 
 
 




Ψήφισμα ΠΣΓΑ 16ης Δεκεμβρίου 2010 για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης


Η ΠΣΓΑ, που συνήλθε στις 16 Δεκεμβρίου 2010, επαναβεβαιώνει τη θέση της Οργάνωσης σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης. 

Θεωρούμε ότι ο μεγάλος αριθμός Διευθυντικών Στελεχών οι οποίοι είναι αποσπασμένοι είτε στο ΥΠΠ, είτε αλλού, προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα στη διοίκηση των σχολικών μονάδων, συνεπώς απαιτούμε την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες.

Τονίζουμε με έμφαση ότι δεν είμαστε κατά των αποσπάσεων των Β.Δ. και Β.Δ.Α’ νοουμένου ότι θα αντικαθίστανται στις σχολικές μονάδες με νέες ισάριθμες θέσεις.

Σχετικά με τις αποσπάσεις των απλών εκπαιδευτικών αυτές δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 5 συνεχή χρόνια.  Ως εκ τούτου ζητούμε τον τερματισμό της απόσπασης των εκπαιδευτικών που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει για μια ακόμη φορά την έντονη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη διαφάνειας που επικρατεί στις διαδικασίες που ακολουθούνται σχετικά με τις αποσπάσεις.  Επιλεκτικές αποσπάσεις σε συγκεκριμένα πόστα, οι οποίες προκαλούν, θα πρέπει άμεσα να τερματιστούν.  Ενόψει τούτου απαιτούμε πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες και αυστηρή τήρηση των κριτηρίων επιλογής.

Αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ όπως αναφέρονται στο ψήφισμα τότε η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα μη εξαιρουμένων και των δυναμικών. 

Επιπρόσθετα η ΠΣΓΑ της Οργάνωσής μας επαναβεβαιώνει ότι αποσπασμένοι καθηγητές στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας, της Γεν. Διευθύντριας του ΥΠΠ και στα γραφεία των Επαρχιακών Επιθεωρητών (Βοηθοί των Επαρχιακών Επιθεωρητών) δεν είναι δεοντολογικά σωστό να υποβάλουν υποψηφιότητα για Γενικοί Αντιπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ.


Λευκωσία, 16  Δεκεμβρίου  2010.

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010(ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ)

                                                               

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ