facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 
 
 

Απόφαση ΠΣΓΑ 19ης Δεκεμβρίου 2008 για το Αθλητικό και Μουσικό Σχολείο

 

Με βάση τις αξιολογήσεις του Π.Ι. για την Πιλοτική Εφαρμογή του Αθλητικού και του Μουσικού Σχολείου, την αναγκαιότητα για επέκταση αλλά και βελτίωση της λειτουργίας τους, η ΠΣΓΑ, που συνήλθε στη Λευκωσία στις 19 Δεκεμβρίου 2008, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στην αναθεώρηση του παλαιού στόχου και την επέκταση του θεσμού άμεσα:

 

  1. Από την Α΄ Γυμνασίου με σωστές διαδικασίες  ενημέρωσης και επιλογής μαθημάτων, που θα τροχιοδρομηθούν από τον προσεχή Μάρτιο 2009, για  άμεση  εφαρμογή, με στόχο την έγκαιρη και απρόσκοπτη προαγωγή και εξέλιξη  παιδιών με ιδιαίτερο ταλέντο-ικανότητες στην άθληση και στη μουσική.  
  2. Σε όλες τις επαρχίες με επιλογή σχολείων που διαθέτουν ή γειτνιάζουν με εξειδικευμένες εγκαταστάσεις, και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. 
  3. Με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και στόχο για  επέκταση σε περισσότερα από ένα σχολεία σε κάθε επαρχία ώστε να συμπεριληφθούν διαφορετικές ομάδες αθλημάτων ή μουσικών οργάνων  σε κάθε σχολείο στην φάση της εξειδίκευσης.    
  4. Με έγκαιρη επιλογή του προσωπικού (διευθυντικού προσωπικού και άλλων εκπαιδευτικών), με καθορισμό προσόντων και με αδιάβλητες διαδικασίες οι οποίες θα συμφωνηθούν και με εμπλοκή της  ΟΕΛΜΕΚ. 
  5. Επίσης καλεί το ΥΠΠ να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στη βελτίωση των συνθηκών μάθησης (Ενιαίο γενικό και αθλητικό ή μουσικό αναλυτικό πρόγραμμα, κίνητρα, διατροφή, μεταφορά, εγκαταστάσεις, σωστή επιλογή  διεύθυνσης με συναντίληψη και έγνοια για το θεσμό κτλ.).

 

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των θέσεων της ΟΕΛΜΕΚ στα πιο πάνω θέματα, η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ.  να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα μη εξαιρουμένων και των δυναμικών.

 

Λευκωσία, 19 Δεκεμβρίου 2008. 

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 (ΑΠΟΦΑΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ