facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
 
 
 

 

 

Απόφαση ΠΣΓΑ για την πορεία

της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης

 

Η ΠΣΓΑ, μετά από συζήτηση των εξελίξεων στις σχέσεις με το ΥΠΠ και γενικότερα την εργοδοτική πλευρά, καθώς και για την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, κατέληξε σήμερα 22. 2. 2007 στα ακόλουθα:

 

  1. Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις μεθοδευμένες ενέργειες του ΥΠΠ και της εργοδοτικής πλευράς γενικότερα, οι οποίες στοχεύουν σε αποδυνάμωση της κοινωνικής θέσης των καθηγητών Μ.Ε.  και στην απαξίωση του έργου των εκπαιδευτικών.
  2. Επικρίνει συγκεκριμένα την τακτική

    (α) να αποφεύγεται απευθείας διάλογος με την ΟΕΛΜΕΚ για θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, και όλα να παραπέμπονται στο Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, όπου μετά από διάφορους χειρισμούς, το ΥΠΠ εξουδετερώνει προκαταβολικά τη θέση της Οργάνωσης

    (β) να παρακάμπτεται το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για θέματα για τα οποία αναμένεται αντίδραση της Οργάνωσης, και να παραπέμπονται για καταρχήν έγκριση – χωρίς προηγούμενο διάλογο – στο Υπουργικό Συμβούλιο (π.χ. κατάλογοι διοριστέων, αναδόμηση ΥΠΠ). Αυτή η διαδικασία παραβιάζει τη συμφωνημένη πορεία του δομημένου διαλόγου

    (γ) να μην κοινοποιούνται στην ΟΕΛΜΕΚ σημαντικά τμήματα προτάσεων και σχεδίων

    (δ) να ασκείται έντονη πίεση από διάφορους παράγοντες προς την ΟΕΛΜΕΚ και να χρησιμοποιούνται τακτικές παραπληροφόρησης προς τα ΜΜΕ

    (ε) να επιχειρείται συστηματικά μείωση του κύρους των καθηγητών, προκειμένου να μην έχουν τη στήριξη της κοινωνίας όταν θα αντιδρούν στην προώθηση ρυθμίσεων με τις οποίες διαφωνούν και οι οποίες υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη θέση του καθηγητή.
  3. Παρέχει στο νέο υπουργό χρονικό περιθώριο για να αναπροσαρμόσει την τακτική του ΥΠΠ, ώστε αυτό να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους καθηγητές ως αντιπάλους αντί ως εκπαιδευτικούς εταίρους.
  4. Καλεί το ΚΔΣ να καταρτίσει άμεσα πρόγραμμα λεπτομερούς ενημέρωσης των καθηγητών στα σχολεία, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, της ΠΣΕΜ, καθώς και της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ, για τα πιο πάνω.
  5. Εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της Οργάνωσης να συνέλθει σε ειδική συνεδρία στις 19 Απριλίου 2007, να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση, και αν κρίνει ότι δεν έχει παρουσιαστεί σαφής αλλαγή στη στάση του ΥΠΠ και της εργοδοσίας γενικότερα, να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, απεργιακού ή άλλου χαρακτήρα, για την πορεία του διαλόγου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, χωρίς περαιτέρω αναβολή και παράταση.

 

Ο  Πρόεδρος                                                                                   Ο  Γεν.  Γραμματέας 

Γιώργος  Σκαλιάς                                                                             Γιώργος  Ζήσιμος



Λευκωσία,  22  Φεβρουαρίου  2007.

Αρ. πρωτ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΣΓΑ (22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ