facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ 16ης Δεκεμβρίου 2021 για το θέμα: «Σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων»
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-12-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση για το θέμα:

«Σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων»

ΠΣΓΑ, 16 Δεκεμβρίου 2021

 

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Χοιροκοιτία στις 16 Δεκεμβρίου 2021, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα για το θέμα  «Σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων»:

Η ΟΕΛΜΕΚ κρίνει ότι οι εξαγγελίες που διατυπώνονται, εδώ και πολλά χρόνια, για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων, θα πρέπει να περάσουν επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις.

Το κενό που υφίσταται μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο θέμα καλύπτεται από αξιόλογα συστήματα διοίκησης που δημιούργησαν, σε εθελοντική βάση, συνάδελφοι της Πληροφορικής, οι οποίοι έχουν πετύχει σε μέγιστο βαθμό μια αποτελεσματικότερη διοίκηση στα σχολεία.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων που διακηρύττει το ΥΠΠΑΝ, με βάση και το ύψος του προϋπολογισμού του που ανέρχεται στα 27,8 εκατ. Ευρώ, θα καλύπτει πλήρως το σύνολο των πολύπλοκων αναγκών των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο ολοκληρωμένο Σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ενός διαλόγου με άμεση εμπλοκή των ενδιαφερόμενων μερών, στον οποίο θα έπρεπε να αξιοποιηθούν και οι πολύπλευρες γνώσεις και εμπειρίες των συναδέλφων μας που ανέπτυξαν συστήματα διοίκησης σχολείων.

Η εμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων θα θέσει τις πραγματικές απαιτήσεις και τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συστήματος Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων, με παγκύπρια βάση δεδομένων, με μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης, με συμβατότητα στα υφιστάμενα συστήματα, με δυνατότητα επέκτασης σε νέες ανάγκες και την αυτονόητη κεντρική υποστήριξη από υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ.

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ενιαίου Συστήματος Ηλεκτρονικής Διοίκησης Σχολείων αλλά και να προχωρήσει άμεσα σε εντατικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νέο σύστημα θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της εκπαίδευσης και των σχολείων μας, ότι ο σχεδιασμός γίνεται πάνω σε στέρεες βάσεις και ότι θα είναι αποδοτικό, παραγωγικό και όχι δυσλειτουργικό.

 

Ο  Πρόεδρος                                                                Ο  Γεν. Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                      Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,  16 Δεκεμβρίου  2021

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ