facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ για τις δραστηριότητες του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για την περίοδο 21.06.2022 – 22.12.2022
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-12-2022

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ για τις δραστηριότητες του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για την περίοδο 21.06.2022 – 22.12.2022

ΠΣΓΑ, 22 Δεκεμβρίου 2022

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητές συναδέλφισσες,

 

Εκ μέρους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ σας καλωσορίζω στη σημερινή Τακτική Συνεδρία της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ).

 

Όπως ορίζεται από το καταστατικό της Οργάνωσής μας, είναι υποχρέωση μου να ενημερώσω το σώμα αυτό, για τις δραστηριότητες του ΚΔΣ που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ΠΣΓΑ στις 21 Ιουνίου 2022, μέχρι και σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2022.

 

Αρχικά, επιτρέψτε μου να αρχίσω την ενημέρωσή μου με την παράθεση κάποιων ποσοτικών δεδομένων αναφορικά με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, μέσα από τα οποία σκιαγραφείται ένα γενικό περίγραμμα της δράσης του ΚΔΣ:

 

●       Η Γραμματεία της Οργάνωσης συνήλθε σε τριάντα τρεις (33) Συνεδρίες, ενώ το ΚΔΣ σε πέντε (6).

 

Επίσης, η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε:

 

●       Σε τέσσερις (4) συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

●       Σε μία (1) συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΑΝ.

●       Σε τρεις (3) συναντήσεις με τον Διευθυντή Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

●       Σε εννιά (9) συνεδρίες της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

●       Σε τρεις (3) συνεδρίες της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.

●       Σε δύο (2) συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

●       Σε μία (1) συνεδρία της Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

●       Σε μία (1) συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης Νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων.

●       Σε συναντήσεις με υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

●       Σε συναντήσεις με Κοινοβουλευτικά Κόμματα.

●       Σε  κοινές συναντήσεις μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και των Τουρκοκυπριακών  Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

●       Σε αποστολές  στο εξωτερικό στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στα συνέδρια της ETUCE.

●       Σε συναντήσεις με άλλες Εκπαιδευτικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΠΟΕΔ , ΟΛΤΕΚ , ΠΑΣΥΔΥ, Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου ΣΑΚ, ΠΕΟ, ΣΕΚ).

●       Σε συναντήσεις με Συνδέσμους Ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ, σε συνεδρίες της Επιτροπής για το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης, σε αριθμό Συνεδρίων/ Ημερίδων, Γενικών Συνελεύσεων διαφόρων εταίρων μας, Τελετών/Εκδηλώσεων κ.λπ.

 

Σε συνέχεια των ποσοτικών δεδομένων, θα προχωρήσω στην παρουσίαση των θεμάτων που απασχόλησαν το ΚΔΣ το προηγούμενο διάστημα, έχοντας ως σημείο εκκίνησης την 22η Ιουνίου 2022, την επομένη δηλαδή της τελευταία ΠΣΓΑ και ως σημείο τερματισμού, τη σημερινή ΠΣΓΑ:

 

1. Νομοσχέδιο για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εκπαιδευτικών και γενικά των υπαλλήλων του κρατικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2022 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ομόφωνα τα Νομοσχέδια για τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα των εκπαιδευτικών και γενικά των υπαλλήλων του κρατικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με την απόφασή της η Βουλή έδωσε τέλος σε μια μακροχρόνια εκκρεμότητα, που αιτιολογημένα, προκαλούσε ανασφάλεια και αναστάτωση σε χιλιάδες εργαζομένους.

 

Με την ψήφιση των Νομοθεσιών εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1.10.2011 αλλά και οι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου σε κρατικό επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, με Κρατική Σύνταξη, αφορολόγητο Εφάπαξ και με αναγνώριση της προϋπηρεσίας από την ημέρα διορισμού, ενώ σημαντική εξέλιξη στα συνταξιοδοτικά μας ωφελήματα αποτελεί και ο τερματισμός της φορολόγησης του εφάπαξ για όλους όσοι μονιμοποιήθηκαν πριν την 1.10.2011, για την υπηρεσία από την 1/1/2013 και μετά, η οποία μέχρι σήμερα φορολογείται.

 

Υπενθυμίζω ότι η ψήφιση των δύο Νόμων είναι η κατάληξη μιας μακράς διαδικασίας που περιλάβανε στο τελευταίο της στάδιο τους ακόλουθους σημαντικούς σταθμούς:

 

  • Την υπογραφή της Συμφωνίας – Πλαίσιο για επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος που υπέγραψαν στις 20.5.2021 οι συντεχνίες του Κρατικού Τομέα (ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΠΑΣΥΔΥ – ΣΑΚ) με το Υπουργείο Οικονομικών.
  • Την έγκριση των δύο Νομοσχεδίων από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 18/5/2022 και την κατάθεσή τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Σημειώνω ότι στις συνολικά τέσσερις (4) συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, στις οποίες συμμετείχαμε ως ΟΕΛΜΕΚ, υποστηρίξαμε την πραγματοποίηση ορισμένων αλλαγών στα αρχικά Νομοσχέδια, καταθέτοντας γραπτώς από την πρώτη συνεδρίαση (20.6.2022) εισηγήσεις για διόρθωση συγκεκριμένων προνοιών, τις οποίες καθόρισε ομόφωνα το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στις 16.06.2022. Επισημαίνω ότι οι εισηγήσεις που καταθέσαμε λήφθηκαν υπόψη από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, αφού έγιναν σχετικές διορθώσεις στις Νομοθεσίες που τελικά ψηφίστηκαν.

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι διαχρονικά συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχή κατάληξη (Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ, Εκπαιδευτικές και άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις κ.λπ.), διαβεβαιώνοντας ότι, σε συνεργασία πάντοτε με τους εταίρους μας, θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την υλοποίηση όσων προβλέπονται στη νέα νομοθεσία και θα προβαίνουμε στις εκάστοτε απαραίτητες διορθωτικές προτάσεις, έτσι ώστε να διασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα και ωφελήματα των μελών μας.

 

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να παρακολουθούμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών σε σχέση με κατηγορίες εργαζομένων, που, για διάφορους λόγους, δεν καλύπτονται από την πιο πάνω νομοθεσία. Όπως αναφέρεται και ρητώς στο σχετικό προσχέδιο ψηφίσματος που θα εξετάσουμε στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές για παραχώρηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και σε εκείνους τους συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1/10/2011 και αφυπηρέτησαν πριν από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στις 2/12/2022, με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση αποστείλαμε ήδη επιστολή προς τον ΓΔ. του Υπουργείου Οικονομικών, στις 8.12.2022, με την οποία ζητήσαμε τον ορισμό συνάντησης για συζήτηση/ενημέρωση των πιο κάτω θεμάτων:

 

α). Στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για παραχώρηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων (και υπολογισμός αυτών) στους εκπαιδευτικούς εκείνους που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1/10/2011 και έχουν αφυπηρετήσει πριν από την ψήφιση του νέου Νόμου για το Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των Κρατικών Υπαλλήλων.

 

β). Διευκρινήσεις σε διάφορα ζητήματα/διαδικασίες, οι οποίες έχουν σχέση με την εφαρμογή της νέας Νομοθεσίας για το Επαγγελματικό Σχέδιο περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των υπαλλήλων της Κρατικής Υπηρεσίας και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, που έχει ψηφιστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2022.

 

2. Τερματισμός αποκοπών

Μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018 από την ΟΕΛΜΕΚ, την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ με το Υπουργείο Οικονομικών για σταδιακό τερματισμό στις μειώσεις τον απολαβών μας, ο Δεκέμβριος του 2022 είναι ο τελευταίος μήνας των αποκοπών.

 

3. ΑΤΑ

Στις 31.10.2022 η ΟΕΛΜΕΚ συμμετείχε σε συνάντηση με τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου και Σύνδεσμο Πυροσβεστών Κύπρου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό ενεργειών ενόψει της έναρξης της συζήτησης για τη νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι η μεταβατική συμφωνία για την ΑΤΑ, που προέβλεπε την απόδοση της ΑΤΑ στο 50%, έληξε το 2020 και παρατάθηκε και για το 2021.

 

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα και ετοιμότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος να αγωνιστεί ενωμένο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ στο γράμμα και στο πνεύμα της μεταβατικής συμφωνίας, στην οποία αναφέρεται ρητά «η απόδοση της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της», που δεν είναι άλλη από την αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών από τη διάβρωση που δέχονται λόγω του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, οι Οργανώσεις εξέφρασαν την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων ώστε ο θεσμός της ΑΤΑ να επεκταθεί και να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων.

 

Σημειώνω ότι έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα νέα συνάντηση των προαναφερθέντων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, για την ανασκόπηση του διαλόγου που έχει γίνει μέχρι τώρα και τον συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας.

 

4. Διορισμοί

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, η έναρξη της οποία εμπίπτει στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία ΠΣΓΑ, ο συνολικός αριθμός του εκπαιδευτικού προσωπικού της Μέσης Εκπαίδευσης (Διευθυντές, Βοηθοί Διευθυντές Α’, Βοηθοί Διευθυντές, μόνιμοι και έκτακτοι/συμβασιούχοι Καθηγητές) ανέρχεται στους 6.699, καταγράφοντας σημαντική αύξηση. Περαιτέρω, αναφέρω ότι κατά τη φετινή χρονιά διακόσιοι τέσσερις (204) συνάδελφοι έχουν μονιμοποιηθεί, ενώ επίσης 970  συμβασιούχοι έχουν κληθεί να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο.

 

5. Ανάγκη αύξησης των Μόνιμων Οργανικών Θέσεων

Τα δύο τελευταία χρόνια η ΟΕΛΜΕΚ έχει θέσει επανειλημμένως στο ΥΠΑΝ, τόσο γραπτώς όσο και προφορικά, την επιτακτική ανάγκη αύξησης των μόνιμων οργανικών θέσεων στη Μέση Εκπαίδευση. Σχετικές με το πιο πάνω θέμα είναι και οι κοινές ανακοινώσεις που εκδώσαμε με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ στις 24.08.2022 και 6.12.2022, καθώς και οι κοινές επιστολές των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων προς τον Υπουργό και τον ΓΔ του ΥΠΑΝ στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2022.

 

Όπως φαίνεται και από τους αριθμούς διορισμού για τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023, που έχω παραθέσει πιο πάνω, είναι δυσανάλογα μεγάλο το ποσοστό των εκπαιδευτικών αναγκών που καλύπτονται με έκτακτους διορισμούς, το οποίο στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου ανέρχεται κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2022-2023 περίπου στο 15%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των κρατών/μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου κυμαίνεται στο 5%. Το δεδομένο αυτό δημιουργεί μια σειρά αχρείαστων εκπαιδευτικών και εργασιακών προβλημάτων, όπως την καθυστέρηση της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, την έλλειψη σταθερότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού, την εργασιακή ανασφάλεια και το άγχος που συνοδεύει τον διορισμό με σύμβαση, ενώ στην πράξη θα οδηγήσει σταδιακά στην ακύρωση του νέου συστήματος διορισμού.

 

Ως εκ τούτου, επιβάλλεται η αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων από την  επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, η οποία θα συμβάλει στην έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, στη σταθερότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, καθώς και στον περιορισμό των προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού.

 

Μετά από τις επίμονες προσπάθειες της ΟΕΛΜΕΚ την τελευταία διετία και σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσής μας με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ στις 6.12.2022, με την οποία ζητήσαμε την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης εντός Δεκεμβρίου, έχουμε λάβει πρόσκληση από το ΥΠΑΝ σε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα μας παρουσιαστεί πρόταση του ΥΠΑΝ για το θέμα.

 

6. Εξετάσεις Τετραμήνων

Αρχικά, αμέσως μετά την τελευταία ΠΣΓΑ Ιουνίου, μας απασχόλησε και συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας το Νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΥΠΑΝ με θέμα: «Οι περί Λειτουργίας Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Τροποποιητικοί Κανονισμοί του 2022», με το οποίο διαφωνήσει η Οργάνωσή μας τόσο επί τους ουσίας όσο και επί της διαδικασίας (βλ. Απόφαση ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ 21ης Ιουνίου 2022 για το θέμα «Αξιολόγηση μαθητών/τριών»).

 

Τελικά, σε συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Παιδείας στις 7.7.2022, μας ενημέρωσε  για την απόφαση του ΥΠΑΝ να αποσύρει το εν λόγω Νομοσχέδιο, αιτιολογώντας την απόσυρση του Νομοσχεδίου με την κατάθεση τροπολογιών εκ μέρους Κομμάτων, αναφερόμενος συγκεκριμένα σε τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων σχετικά με εύλογες προσαρμογές για μαθητές Ειδικής Αγωγής στις εξετάσεις τετραμήνων.

 

Στη συνέχεια, από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και μετά, τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και απίστευτη ταλαιπωρία λόγω της πολιτικής του ΥΠΑΝ σε σχέση με τις Εξετάσεις Τετραμήνων, οι οποίες επεκτάθηκαν φέτος και στο Γυμνάσιο, παρά τη διαφωνία τόσο της ΟΕΛΜΕΚ όσο και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Παρά τη διαφωνία μας με τον θεσμό και την επέκτασή του στα Γυμνάσια, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα κάναμε αλλεπάλληλες προσπάθειες και παρεμβάσεις προς το ΥΠΑΝ, ώστε να μην προκληθούν ή/και να περιοριστούν τα προβλήματα εξαιτίας της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων, πέρα από όσα δημιουργεί από μόνος του ο θεσμός.

 

Μεταξύ άλλων, θέσαμε ενώπιον του ΥΠΑΝ σειρά ζητημάτων που είχαμε επισημάνει πριν, κατά και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα οποία κατά την άποψή μας έχρηζαν άμεσης επίλυσης και αφορούσαν στα Πλαίσια Μάθησης, τη διαφορά διαθέσιμου διδακτικού χρόνου συγκεκριμένων μαθημάτων μεταξύ σχολείων και το εξεταστικό πρόγραμμα των Γυμνασίων.

 

Στο θέμα των Πλαισίων Μάθησης θα γίνει αναφορά στη συνέχεια. Όσον αφορά στο εξεταστικό πρόγραμμα των Γυμνασίων, έγιναν ενέργειες προς τον Υπουργό Παιδείας από την Οργάνωση τόσο για την επέκταση του χρονικού πλαισίου των εξετάσεων όσο και για το θέμα της εξέτασης τριών μαθημάτων την ίδια μέρα στη Β’ και Γ’ Γυμνασίου. Σε συνάντηση που ζητήσαμε εκτάκτως με τον Υπουργό Παιδείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12.12.2022, ο Υπουργός συμφώνησε τελικά με τη διαφοροποίηση του εξεταστικού προγράμματος της Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

 

Επιτρέψτε μου, κλείνοντας την αναφορά μου στις εξετάσεις τετραμήνων, για τις οποίες έχουν λεχθεί πολλά τα τελευταία χρόνια και πλέον αποτελεί κοινή πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων η ανάγκη κατάργησής τους, μια σύντομη παρέκβαση. Την ώρα που το ΥΠΑΝ, το οποίο επιμένει στις εξετάσεις τετραμήνων και προσπαθεί να πείσει  μέσω διάφορων ανακοινώσεων και δημόσιων τοποθετήσεων για την επιτυχία και αναγκαιότητα του θεσμού για τα παιδιά του δημόσιου σχολείου, εγκρίνει προγράμματα ιδιωτικών σχολείων χωρίς εξετάσεις τετραμήνων, δεδομένο που χρησιμοποιείται ως συγκριτικό πλεονέκτημα των συγκεκριμένων προγραμμάτων, αφού προκύπτει άνεση χρόνου για την κάλυψη της ύλης. Για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο παραβιάζει κάθε έννοια ισότητας και το οποίο αποτελεί μια ακόμα έκδηλη προσπάθεια υπόσκαψης του δημόσιου σχολείου, θα πρέπει να υπάρξει η δέουσα αντίδραση από την Οργάνωση.

 

7. Πλαίσια Μάθησης

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα είχαμε επισημάνει επανειλημμένως προς το ΥΠΑΝ, τόσο γραπτώς όσο και σε σχετικές συναντήσεις, το ζήτημα του όγκου της διδακτέας/εξεταστέας ύλης αριθμού εξεταζόμενων μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου, που με βάση τις απόψεις αρκετών Συνδέσμων Ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ δεν συνάδει με τον διαθέσιμο διδακτικό χρόνο. Το ΥΠΑΝ αγνόησε αυτές τις εν λόγω επισημάνσεις, γεγονός που μας υποχρέωσε να απευθυνθούμε επανειλημμένως στον Υπουργό Παιδείας. Δυστυχώς, σε όλο αυτό το διάστημα συναντήσαμε την άρνηση να πραγματοποιηθούν συναντήσεις των Συνδέσμων των επηρεαζόμενων ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ με τους οικείους Επιθεωρητές. Αποτέλεσμα της αρνητικής στάσης του ΥΠΑΝ είναι το γεγονός ότι η ύλη δεν είναι προσαρμοσμένη στο διαθέσιμο διδακτικό χρόνο αρκετών μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, που πλήττουν πρωτίστως τους μαθητές.

 

Αποκαλυπτική για την απόσταση που χωρίζει τους αρμοδίους του ΥΠΑΝ από την πραγματικότητα των σχολείων, αποτελεί το πιο κάτω απόσπασμα από προχθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΑΝ: «Η γενική διαπίστωση είναι ότι ο διδακτικός χρόνος είναι επαρκής και η διδασκαλία στη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου καλύπτει τα πλαίσια μάθησης, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα και τη στόχευση των προβλεπόμενων δεικτών επάρκειας».

 

8. Βία και Παραβατικότητα

Με αφορμή τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού που σημειώθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023, αποστείλαμε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας στις 22.9.2022, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης λήψης πρόσθετων μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων δυσάρεστων φαινομένων.

 

Πέρα από τις ολοκληρωμένες θέσεις και εισηγήσεις της Οργάνωσής μας, όπως διαμορφώθηκαν στην ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ στις 24/6/2021, τις οποίες αποστείλαμε εκ νέου με την επιστολή μας, ζητήσαμε όπως εφαρμοστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα τα πιο κάτω:

 

1)   Άμεση και ολοκληρωμένη εφαρμογή του «Περί της Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας του 2020», ο οποίος δυστυχώς, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την ψήφισή του, δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ.

2)   Άμεση τοποθέτηση συνεργατών στα σχολεία για τα εναλλακτικά Προγράμματα της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης, τα οποία ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

3)   Τοποθέτηση Επιτηρητών Ασφαλείας και στα Γυμνάσια.

4)   Αύξηση του αριθμού των Εκπαιδευτικών Ψυχολόγων, καθώς επίσης και των Καθηγητών Συμβουλευτικής Αγωγής στα σχολεία.

5)   Εισαγωγή προγραμμάτων σε σταθερή βάση για την πρόληψη της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

 

Ως αποτέλεσμα της επιστολής που αποστείλαμε στον Υπουργό Παιδείας λάβαμε γραπτή απάντηση στις 6.10.2022, ενώ σχετική με το θέμα ήταν και συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, καθώς επίσης και απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 9.11.2022, με την οποία εξασφαλίζεται μεταξύ άλλων επιτήρηση/φύλαξη σε αριθμό Γυμνασίων, γεγονός που θεωρούμε σημαντική εξέλιξη. Παράλληλα, μετά την επιστολή μας και τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας καταγράφηκαν εξελίξεις και ως προς την αύξηση των Εκπαιδευτικών Ψυχολόγων, την τοποθέτηση συνεργατών της ΟΑΠ, ενώ υπήρξαν και γραπτές διαβεβαιώσεις από το ΥΠΑΝ για ενεργοποίηση της Νομοθεσίας του 2020 για την Ενδοσχολική Βία.

 

9. Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου και Εκπαιδευτικών

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργού Παιδείας στις 11.11.2022, διαβάσαμε τα ακόλουθα σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών: «Έχουν ετοιμαστεί και αποστέλλονται στη Νομική Υπηρεσία για νομική επεξεργασία δυο νομοσχέδια για την αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, στη Μέση και τη Δημοτική Εκπαίδευση αντίστοιχα».

 

Κατανοούμε τις επικοινωνιακές ανάγκες που αποτελούν συχνά το υπόβαθρο τέτοιων ανακοινώσεων. Υπενθυμίζω μόνο τα ακόλουθα:

 

  • Η Οργάνωσή μας απέστειλε στις 22.10.2021 γραπτώς στον Υπουργό Παιδείας πεντασέλιδο έγγραφο με τις προκαταρκτικές της απόψεις, επί της πρότασης που είχε λάβει από το ΥΠΑΝ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
  • Στις 18.2.2022 πραγματοποιήθηκε μόνο μία συνάντηση με τον Γεν. Διευθυντή του ΥΠΑΝ στην παρουσία και άλλων αξιωματούχων του ΥΠΑΝ, η οποία τον μόνο χαρακτηρισμό που επιδέχεται είναι διερευνητικού τύπου.
  • Κανένας ουσιαστικός διάλογος επί του θέματος δεν έχει πραγματοποιηθεί, ενώ υπήρχε άφθονος χρόνος για διαβούλευση.
  • Ως εκ τούτου, σε περίπτωση οποιαδήποτε προσπάθειας παράκαμψης του διαλόγου με την Οργάνωσή μας και μονομερούς προώθησης του θέματος στη Βουλή εκ μέρους του ΥΠΑΝ, θα ενεργοποιηθεί η απόφαση προηγούμενης ΠΣΓΑ για το θέμα, που είναι η δυναμική αντίδρασή μας.

 

10. Κατάργηση της στασιμότητας στα Γυμνάσια

Σε δύο συναντήσεις με την Οργάνωσή μας (23.9.2022 και 28.9.2022), ο Υπουργός Παιδείας μας ανέφερε τις σκέψεις του για την κατάργηση της στασιμότητας στα Γυμνάσια.

 

Στις 10.10.2022 αποστείλαμε σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ζητήσαμε να αποστείλει σχετική γραπτή πρόταση εκ μέρους του ΥΠΑΝ, ώστε να εξετάσουμε αναλυτικά τις λεπτομέρειές της και να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε υπεύθυνα ως Οργάνωση.

 

Το ΥΠΑΝ κατέθεσε σχετικούς τροποποιητικούς Κανονισμούς στη Βουλή, οι οποίοι παρουσιάστηκαν μόνο στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας πριν να κλείσει η Βουλή λόγω Προεδρικών εκλογών. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί, με βάση σχετική αναφορά του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, το νωρίτερα τον Απρίλιο.

 

11. Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά παρακολουθούν συνολικά 427 εκπαιδευτικοί της Μέσης Εκπαίδευσης το εν λόγω πρόγραμμα, αυτό, που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μετά από σχετικά αιτήματα της ΟΕΛΜΕΚ συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό η πρακτική που εφαρμόστηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια, στη διάρκεια της πανδημίας, ώστε το Πρόγραμμα αυτό να συνεχίσει να προσφέρεται διαδικτυακά.

 

12. Κατανομή θέσεων προαγωγής

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν και πάλι οι θέσεις προαγωγής για τη Μέση Εκπαίδευση χωρίς να προηγηθεί και πάλι οποιαδήποτε ενημέρωση και συζήτηση του ΥΠΑΝ με την Οργάνωσή μας, πρακτική που επαναλαμβάνεται δυστυχώς τα τελευταία χρόνια. Η συνεχιζόμενη άρνηση του ΥΠΑΝ να γνωστοποιεί τα ακριβή κριτήρια που χρησιμοποιεί στον καθορισμό της κατανομής των διαφόρων θέσεων προαγωγής στις διάφορες ειδικότητες και η αδιαφάνεια που επικρατεί στο συγκεκριμένο ζήτημα εύλογα δημιουργούν σκιές για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και προκαλούν την αντίδραση Συνδέσμων Ειδικοτήτων και συναδέλφων.

 

Θεωρώ ότι επιβάλλεται να θέσουμε ως προτεραιότητα την απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται, είτε πρόκειται για κατανομή θέσεων προαγωγής/μονιμοποίησης είτε για μεταθέσεις, μετακινήσεις, με τον καθορισμό διαφανών διαδικασιών και αντικειμενικών/αξιοκρατικών κριτηρίων, που δεν θα προκαλούν το αίσθημα της αδικίας σε κανέναν συνάδελφο και σε καμία ειδικότητα.

 

13. Διορισμός νέας ΕΕΥ

Ο διορισμός και η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας προκάλεσε δικαιολογημένα μεγάλο προβληματισμό και αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο. Ως ΟΕΛΜΕΚ τοποθετηθήκαμε σχετικά, εκδίδοντας ανακοίνωση στις 18.11.2022. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση μας επισημάναμε την απουσία γυναικών, καθώς και την απουσία μελών που να αντιπροσωπεύουν τη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης. Εκείνο όμως που εξόργισε και αποτελεί πρόκληση για τον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου είναι ιδιαίτερα ο διορισμός του πρώην Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις απαράδεκτες αποφάσεις και τις απαξιωτικές του δηλώσεις για το Δημόσιο Σχολείο και τους/τις εκπαιδευτικούς, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τον καλοκαίρι του 2018.

 

14. Διαμερίσματα Πάφου

Οι προσπάθειές μας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα διαμερίσματα της Πάφου είναι συνεχείς και αδιάληπτες. Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε η  Γραμματεία στην Πάφο τον Οκτώβριο του 2022, εγκρίθηκαν αλλαγές και επιδιορθώσεις που έπρεπε να γίνουν, άμεσα, στα διαμερίσματα.

 

15. Αξιοποίηση τεμαχίου γης στο Παραλίμνι

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ ζήτησαν με σχετικό δημοσίευμα προσφορές για την «Παροχή υπηρεσιών (Μελέτη – Επίβλεψη) Συμβούλων Μελετητών Αρχιτέκτονα, Πολιτικού Μηχανικού, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Μηχανολόγου Μηχανικού, Τοπογράφου Μηχανικού και Επιμετρητή Ποσοτήτων για την ανέγερση Οργανωμένων Διαμερισμάτων στο τεμάχιο γης που κατέχουν στο Παραλίμνι».

 

Συνολικά υποβλήθηκαν έξι (6) προσφορές από τους πιο κάτω:

 

1η προσφορά - Χ’ Ηρακλέους και Σάρδαλλος

2η προσφορά - Ιωακείμ Λοϊζά

3η προσφορά - Μαρίνα Γεωργίου

4η προσφορά - Χριστάκης Αβρααμίδης

5η προσφορά - Ανδρέας Βλίττης

6η προσφορά - Παναγιώτης Μάστρου

 

Στις 21/11/2022 και 1/12/2022 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα έξι (6) Αρχιτεκτονικά Γραφεία που απέστειλαν προσφορές, κατά τις οποίες ζητήθηκαν εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ πρόσθετες πληροφορίες. Μετά τις συναντήσεις, θα πρέπει να αξιολογηθούν τα δεδομένα που προέκυψαν και να εξεταστούν τα επόμενα βήματα, σε συνεργασία με την ΟΛΤΕΚ.

 

16. Αναβάθμιση ιστοσελίδας ΟΕΛΜΕΚ

Μετά από επισημάνσεις πολλών συναδέλφων αναφορικά με την ιστοσελίδα της ΟΕΛΜΕΚ και τη συμβατότητά της με τα υφιστάμενα ψηφιακά δεδομένα και εξελίξεις, αποφασίστηκε η αναβάθμισή της, η οποία θα ενεργοποιηθεί στις αρχές του 2023.

 

17. Διεθνείς εκπροσώπηση ΟΕΛΜΕΚ

Βασικός στόχος του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ είναι η συνεχής ενδυνάμωση των διεθνών σχέσεων της Οργάνωσής μας. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο είναι που η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε σε μια σειρά Συνεδρίων στον ευρωπαϊκό χώρο και έλαβε μέρος σε συζητήσεις, σχετικά με κοινού ενδιαφέροντος ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά θέματα.

 

Ενδεικτικά αναφέρω την τελευταία συμμετοχή μας στα πιο κάτω συνέδρια:

  1. Συνέδριο «ETUCE Special Conference 2022», 5 – 6 Ιουλίου 2022, στη Λιέγη. Εκπροσώπηση από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Χατζησάββα (τα έξοδα για το Συνέδριο ήταν καλυμμένα από την ETUCE)
  2. Συνέδριο - κλείσιμο με θέμα «Εκπαιδευτικές οργανώσεις και πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης για το περιβάλλον», 27 – 28 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Εκπροσώπηση από την Αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Ρένα Γιαβρή (τα έξοδα για το Συνέδριο ήταν καλυμμένα από την ETUCE).

 

18. Θεατρική Ομάδα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν πέρσι οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας της ΟΕΛΜΕΚ «ΘέΑRTον» με το έργο «ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ», η Θεατρική Ομάδα της ΟΕΛΜΕΚ ετοιμάζεται να ανεβάσει και κατά τη φετινή χρονιά παραστάσεις, με το έργο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», των Ρέππα και Παπαθανασίου. Την παράσταση σκηνοθετεί η Άννα Παφίτη και συμμετέχουν συνολικά 12 ηθοποιοί.

 

19. Χορωδία

Η Οργάνωσή μας, σε συνεργασία με το γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής, προχώρησε στη δημιουργία Χορωδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΕΛΜΕΚ. Στόχος της χορωδίας είναι, μεταξύ άλλων, η συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις, δραστηριότητες, δράσεις και εορτασμούς.

 

Τα μέλη που δήλωσαν ενδιαφέρον και πέρασαν από ακρόαση, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό ανέρχονται περίπου στα 50 άτομα, ενώ οι πρόβες θα ξεκινήσουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

20. Εκπτωτικό Πρόγραμμα

Η ΟΕΛΜΕΚ στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για παροχή ωφελημάτων προς τα μέλη της, καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την περαιτέρω αναβάθμιση και επέκταση του Εκπτωτικού Προγράμματος, μέσα στα πλαίσια του οποίου τα μέλη της Οργανώσεις λαμβάνουν κάποια έκπτωση σε σειρά επιχειρήσεων, ανάλογα με την προσφορά της κάθε επιχείρησης. Υπενθυμίζω ότι πληροφορίες και λεπτομέρειες για το Εκπτωτικό Πρόγραμμα, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα της ΟΕΛΜΕΚ, καθώς επίσης ότι για τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, απαραίτητη είναι η επίδειξη της Κάρτα Μέλους ΟΕΛΜΕΚ στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Επί τη ευκαιρία να ενημερώσουμε ότι η εκτύπωση των νέων πλαστικοποιημένων καρτών της Οργάνωσης συνεχίζεται κανονικά. Ο αριθμός των ταυτοτήτων που έχει εκτυπωθεί έχει ξεπεράσει τις 1500.

 

21. Εκπτωτικό Πρόγραμμα - Συμφωνία μεταξύ ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ με Εταιρεία Πετρελαιοειδών ΕΚΟ

Στα πλαίσια των προσπαθειών που αναφέρθηκαν προηγουμένως, η Οργάνωσή μας, επιπρόσθετα, έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ, για την οποία εκδόθηκε ανακοίνωση στις 26/7/2022, στην οποία παραπέμπει σχετικό εικονίδιο στην ιστοσελίδα της ΟΕΛΜΕΚ. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την επιστροφή μετρητών σε καύσιμα ή/και άλλα προϊόντα της επιλογής σας, από όλα τα πρατήρια της ΕΚΟ Παγκύπρια. Η επιστροφή θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης καυσίμων σε οχήματα δικά σας ή της οικογένειάς σας, όπως επίσης και για τη χρήση πετρελαίου και υγραερίου θέρμανσης. Η επιστροφή μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 4 σεντ ανά λίτρο καυσίμου για κάθε συμμετέχοντα. Το ύψος επιστροφής θα εξαρτηθεί από την συνολική κατανάλωση των μελών που θα συμβληθούν με το πρόγραμμα. Παράλληλα, το ποσό της επιστροφής θα πιστωθεί στο λογαριασμό του μέλους μας τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Ασφαλώς και θα μπορούσα να κάνω αναφορά σε πολλά ακόμα ζητήματα, που αφορούν τόσο σε συνδικαλιστικά ζητήματα, σε εκπαιδευτικά θέματα, σε δικαιολογημένα αιτήματα διαφόρων Συνδέσμων Ειδικοτήτων της ΟΕΛΜΕΚ, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή μας σε ποικίλες δραστηριότητες, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις κ.ά. Τα χρονικά περιθώρια της ενημέρωσης δεν μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο, είμαι όμως βέβαιος ότι στη συζήτηση των θεμάτων θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα, για κάποια τουλάχιστον από αυτά.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στη Γραμματεία, τον Κώστα, τη Ρένα, τον Κωνσταντίνο, τον Δημήτρη, τον Γιάννη και τον Στέλιο,  για την εξαιρετική συνεργασία και για την πολύτιμή τους βοήθεια στο συλλογικό έργο που έχουμε να επιτελέσουμε.

 

Ευχαριστώ, επίσης, τα μέλη του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, για το εποικοδομητικό πνεύμα που επιδεικνύουν όλοι και όλες και για τις πολύτιμες εισηγήσεις και θέσεις που διατυπώνουν στις συνεδριάσεις μας.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και προς το προσωπικό της Οργάνωσής μας, τη Μαρία Λεωνίδου, τη Μαρία Σολωμού, την Παναγιώτα Λουκά και την Άννα Μιχαλάκη. Η διάθεση, η προθυμία, ο επαγγελματισμός και ο ζήλος σας μας βοηθά αφάνταστα.

 

Τέλος αγαπητοί/ές συνάδελφοι/σσες, εύχομαι σε σας και στους αγαπημένους σας ανθρώπους και τις οικογένειές σας, Καλά Χριστούγεννα, Καλό Νέο Έτος, με Υγεία και Ευτυχία.

 

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ

22.12.2022

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ