facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Επαναλειτουργία σχολείων
 
 
 
 
Ημερομηνία: 07-01-2022

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 5 Ιανουαρίου 2022, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, η Οργάνωσή μας σημειώνει τα πιο κάτω:

 

1. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία μας ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 το τελευταίο δεκαήμερο και των πολλών προβλημάτων που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι Διευθύνσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων στη διαχείριση της κατάστασης. Σημειώνουμε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει ληφθεί οποιοδήποτε επιπρόσθετο μέτρο προστασίας πέρα από όσα εφαρμόζονταν το προηγούμενο διάστημα ούτε και έχουν διαφοροποιηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρά το γεγονός ότι έχουν επιδεινωθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

2. Ως ΟΕΛΜΕΚ τονίζουμε ότι υπεράνω οποιασδήποτε απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, οι οποίες ελπίζουμε να βασίζονται στις εισηγήσεις των ειδικών, προέχει η Ασφάλεια και η Υγεία των χιλιάδων μαθητών, των εκπαιδευτικών, του λοιπού προσωπικού των σχολείων και γενικά η Δημόσια Υγεία. Κατά συνέπεια, καλούμε το ΥΠΠΑΝ να στηρίξει έμπρακτα τις Διευθύνσεις και εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν όσο πιο ομαλά γίνεται, υπό τις περιστάσεις, τα σχολεία, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΠΑΝ, το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει είναι να προβαίνει άμεσα σε διορισμούς αντικαταστατών, πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, με πλήρες διδακτικό ωράριο, ώστε να καλυφθούν τα κενά στη στελέχωση που θα προκύψουν. Ταυτόχρονα, το ΥΠΠΑΝ θα πρέπει να στηρίξει εμπράκτως όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιφορτιστεί με αυξημένες ευθύνες και καθήκοντα, όπως τους υπευθύνους για τις διαδικασίες ιχνηλάτισης, οι οποίες αναμένεται να επιβαρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

 

3. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουμε για μία ακόμα φορά τις τεράστιες δυσκολίες που θα προκύψουν, και λόγω της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης, με τη διεξαγωγή των απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνου, για τις οποίες είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες ζητώντας την αναστολή τους για τη Γ’ Λυκείου, χωρίς να έχουμε εισακουστεί από το ΥΠΠΑΝ.

 

4. Αναμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας τον ορισμό άμεσης συνάντησης για συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που άπτονται της διαχείρισης της πανδημίας εντός των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και εκπαιδευτικών ζητημάτων που έχουν σχέση με τη διαδικασία εξετάσεων στο Λύκειο κ.ά.

 

5. Τέλος, σημειώνουμε, ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα παρακολουθεί στενά και καθημερινά την κατάσταση και αν διαπιστώσει την έλλειψη στήριξης των σχολείων από πλευράς ΥΠΠΑΝ σε θέματα που άπτονται της Ασφάλειας και Υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεν θα διστάσει να πάρει την όποια νέα απόφαση.

 

Ο  Πρόεδρος                                                       Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                   Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,  7  Ιανουαρίου  2022

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-17.2022(ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ