facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ 21ης Ιουνίου 2022 για το θέμα «Οικονομικά και Συνταξιοδοτικά Ζητήματα»
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-06-2022

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση για το θέμα «Οικονομικά και Συνταξιοδοτικά Ζητήματα»

ΠΣΓΑ, 21 Ιουνίου 2022

 

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 21 Ιουνίου 2022, αφού συζήτησε το θέμα «Οικονομικά και Συνταξιοδοτικά Ζητήματα», κατέληξε στα πιο κάτω:

 

1. Η ΠΣΓΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα Νομοσχέδια για τα Νομοσχέδια για τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα βρίσκονται πλέον ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως αποτέλεσμα της σχετικής συμφωνίας που συνυπογράψαμε μαζί με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Δημοσίου και τον Υπουργό Οικονομικών, τον Μάιο του 2021.  Καλούμε την Βουλή των Αντιπροσώπων να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την ταχεία ψήφιση των Νομοσχεδίων σε Νόμο, πριν από το κλείσιμο των εργασιών της για τις θερινές διακοπές.

 

2. Η ΠΣΓΑ τονίζει, παράλληλα, ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για βελτίωση των συνταξιοδοτικών και οικονομικών δικαιωμάτων / ωφελημάτων των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία και με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μια συνεργασία που οικοδομήθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

 

3. H ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται στην οικονομία, καθώς και το κύμα ακρίβειας και ραγδαίας  αύξησης των τιμών καθιστούν αναγκαία την επαναφορά της ΑΤΑ.

 

4. Από την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, λόγω της νέας οικονομικής κρίσης, επιβάλλεται η έναρξη διαλόγου με τα αρμόδια Υπουργεία, για επανεξέταση του τρόπου καταβολής οδοιπορικών στους εκπαιδευτικούς εκείνους που μετακινούνται σε δύο ή περισσότερα σχολεία την ίδια ημέρα, όπως επίσης και των εκπαιδευτικών εκείνων που τοποθετούνται εκτός έδρας.

 

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε όλες τις ενέργειες σε συνεργασία με όλες τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για την τάχιστη ψήφιση των Νομοσχεδίων για το Συνταξιοδοτικό, καθώς επίσης και για διασφάλιση και βελτίωση των εργασιακών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και ωφελημάτων των εκπαιδευτικών.

 

Λευκωσία,  21 Ιουνίου 2022

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ)-ΟΜΟΦΩΝΑ

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ