facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Διαδικασία ανατροφοδότησης γραπτής αξιολόγησης Α’ Τετραμήνου
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-02-2023

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy


ΕΠΕΙΓΟΝ

Διευθυντές/Διευθύντριες

Καθηγητές/Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

 

Θέμα:  Διαδικασία ανατροφοδότησης γραπτής αξιολόγησης Α’ Τετραμήνου

 

Αγαπητοί/-ες συνάδελφοι/-ισσες,

Με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠΑΝ με ημερομηνία 1/2/2023 σχετικά με το πιο πάνω θέμα, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

1).      Για μια ακόμη φορά οι πρόχειρες αποφάσεις του ΥΠΑΝ αιφνιδιάζουν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις σχολικές μονάδες και ειδικότερα στις Διευθύνσεις των Σχολείων και τους/τις εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

2).      Η χθεσινή εγκύκλιος είναι άκαιρη, αφού οι Καθηγητές/-τριες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανατροφοδότησης και έχουν ήδη  ξεκινήσει τη διδασκαλία τους με όσα προβλέπονται στα πλαίσια μάθησης του Β’ τετραμήνου, γνωρίζοντας τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια του Β΄ Τετραμήνου.

3).      Η διαδικασία ανατροφοδότησης που περιγράφεται στην εγκύκλιο, πέρα από προφανείς αντιφάσεις, εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, οι μαθητές/-τριες να έχουν το δικαίωμα υποβολής αιτήματος για αναβαθμολόγηση των γραπτών τους μέχρι τις 17/2/2023 και να τους διανέμονται προηγουμένως τα πρωτότυπα γραπτά των εξετάσεων του Α’ τετραμήνου, με ό,τι αυτό αυτονοήτως συνεπάγεται.

4).      Ως εκ τούτου, σας καλούμε να μην προβείτε σε καμία σχετική ενέργεια που αναφέρεται στην υπό αναφορά εγκύκλιο του ΥΠΑΝ και να μην δοθούν τα διορθωμένα γραπτά στους μαθητές/-τριες τουλάχιστον μέχρι τις 17/2/2023, αναμένοντας στη συνέχεια νεότερες οδηγίες της Οργάνωσης.

5).      Κλείνοντας τονίζουμε ότι χωρίς αμφιβολία η διαδικασία της συνεχούς και καθημερινής ανατροφοδότησης είναι απαραίτητη και ωφέλιμη για τους/τις μαθητές /-τριες μας.  Η παιδαγωγική, όμως, διάσταση και σημασία της, δυστυχώς, ανατρέπεται από τις διαδικασίες που έχει επιλέξει  το ΥΠΑΝ και τις αντιφατικές αποφάσεις του.

 

Ο  Πρόεδρος                                                             Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος                              Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,   2  Φεβρουαρίου  2023

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 103-88.2023

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ