facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Χαιρετισμός της ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2023–2024
 
 
 
 
Ημερομηνία: 01-09-2023

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Προς Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

(Με την παράκληση να αναγνωστεί σε συνεδρία του Καθηγητικού Συλλόγου)

 

 

Χαιρετισμός της ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2023–2024

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Η ΟΕΛΜΕΚ, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνει σ’ όλους τους συναδέλφους εγκάρδιο χαιρετισμό και τους εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

 

Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά στο στίβο της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε και καλωσορίζουμε στη Δημόσια Εκπαίδευση τους διακόσιους πέντε (205) νέους/ες συναδέλφους/-ισσες που έχουν μονιμοποιηθεί, καθώς, επίσης, και τους χίλιους διακόσιους συμβασιούχων συναδέλφων/-ισσών μας που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο τη νέα σχολική χρονιά.  Με την ευκαιρία αυτή τους/τις καλούμε να ενταχθούν στους κόλπους της ΟΕΛΜΕΚ, τον ιστορικό συνδικαλιστικό φορέα των Εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, που τον Νοέμβριο συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας και δράσης, και η οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για τη βελτίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και να στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και την αναβάθμιση του έργου τους και να διασφαλίζει το κύρος και την αξιοπρέπειά τους.

 

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με μία σημαντική αλλαγή,  αναφορικά με τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών.  Συγκεκριμένα,  ικανοποιήθηκε το αίτημα της Οργάνωσής μας για κατάργηση της ενδιάμεσης κεντρικής εξέτασης του Ιανουαρίου. Με τον τρόπο αυτό κερδίζεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος προς όφελος των μαθητών μας.

 

Η φετινή διαδικασία της στελέχωσης έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της δραστικής αύξησης των μονίμων θέσεων. Είναι αντιπαραγωγικό να πρέπει να διοριστούν πέραν των 1200 συναδέλφων με το καθεστώς της σύμβασης. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ενός τριετούς πλάνου σταδιακής αύξησης των μονίμων θέσεων με στόχο τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων στο ποσοστό του 7% του εκπαιδευτικού μας προσωπικού.

 

Δυστυχώς, και φέτος ξεκινούμε τη νέα σχολική χρονιά χωρίς οι σχολικές μας αίθουσες να έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε λόγω της κλιματικής κρίσης. Αναμένουμε εντός του Φθινοπώρου, στη βάση ενός τριετούς χρονικού πλάνου όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας, να αρχίσει η εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας και σε όλους τους σχολικούς χώρους που χρειάζονται.

 

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που προκύπτουν σε αρκετές σχολικές μονάδες μας με τη διοικητική υποστελέχωση. Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την κατάργηση των αποσπάσεων διοικητικών στελεχών.

 

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα πιο πάνω αποτελούν μόνο μερικά από τα δεκάδες εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα που διαχειρίζεται η Οργάνωσή μας. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια συνέπεια,  σοβαρότητα και μεθοδικότητα, έτσι ώστε πολλά αιτήματα που μας αφορούν, εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά, να αναδειχθούν και να επιλυθούν για το καλό του Δημόσιου Σχολείου.

Ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

 

 

Ο Πρόεδρος                                        Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                             Χρήστος Τζιώρτας

 

Λευκωσία,   1η   Σεπτεμβρίου  2023.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  103-790.2023 (ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ