facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Διάλογος εφ’ όλης της ύλης με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
 
 
 
 
Ημερομηνία: 28-07-2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διάλογος εφ’ όλης της ύλης με στόχο την ομαλή έναρξη

της νέας σχολικής χρονιάς

 

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, η προγραματισμένη συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αντικείμενο συζήτησης το ευρύτερο θέμα του εξορθολογισμού στο χώρο της Εκπαίδευσης, και ειδικότερα τα τελευταία μέτρα του Υπουργικού Συμβουλίου, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Στόχος και των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για έναν ουσιαστικό διάλογο, ο οποίος να προσφέρει εκείνες τις λύσεις που απαιτούνται, έτσι ώστε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επανέλαβαν και ενώπιον του ΠτΔ ότι είναι υπέρ του εξορθολογισμού στην Εκπαίδευση. Ενός εξορθολογισμού, όμως, στη βάση μιας ολιστικής και όχι αποσπασματικής προσέγγισης, με κριτήρια καθαρά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά και όχι στη βάση οικονομικίστικων προσεγγίσεων. Ενός εξορθολογισμού, που θα συμβάλει πρωτίστως στη συνεχή σχολική βελτίωση και ειδικότερα στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των παιδιών μας, επιτυγχάνοντας, έτσι, τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν στον ΠτΔ τις θέσεις, τους προβληματισμούς, τις ενστάσεις και τις διαφωνίες τους σε σχέση με τη διαδικασία, αλλά και το περιεχόμενο των μέτρων, που λήφθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου 2018, χωρίς να προηγηθεί οποιασδήποτε μορφής διάλογος.

Με τη σειρά του ο ΠτΔ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για εξορθολογισμό στον χώρο της Εκπαίδευσης. Συγχρόνως, εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση και τον απόλυτο σεβασμό του προς τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν πολυδιάστατο και κομβικής σημασίας έργο για την πρόοδο της κοινωνίας και της Πολιτείας και συμφώνησε με τη διαπίστωση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ότι τα τελευταία γεγονότα έπληξαν ακόμα περισσότερο το κύρος του εκπαιδευτικού, το οποίο χρειάζεται  να ενδυναμωθεί μέσα από τις ενέργειες και τις στάσεις όλων.

Υπό το φως των όσων συζητήθηκαν, αποφασίστηκε η έναρξη εντατικού και εφ’ όλης της ύλης διαλόγου μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018. Στο τραπέζι του διαλόγου τίθενται όλα τα θέματα, χωρίς οποιαδήποτε εξαίρεση ή προτεραιότητα, που αφορούν ζητήματα εξορθολογισμού και με άμεσο στόχο την εξεύρεση λύσεων αναφορικά με τη στελέχωση των σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αποφάσισαν όπως οι εκπρόσωποί τους απέχουν για όσο χρόνο διαρκεί ο διάλογος από δημόσιες συζητήσεις στα ΜΜΕ και διευκρινίζουν ότι θα τοποθετούνται με κοινές Ανακοινώσεις, όπου και όταν αυτό είναι αναγκαίο.

 

Από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ