facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ανησυχητική η αυξητική τάση σε θέματα παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς
 
 
 
 
Ημερομηνία: 26-10-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ιδιαίτερα ανησυχητική την αυξητική τάση που συνεχίζει να καταγράφεται σε ό,τι αφορά θέματα παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς από μερίδα μαθητών/-τριών σε βάρος καθηγητών/-τριών, αλλά και περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων. Αναμφίβολα, τέτοια φαινόμενα αμαυρώνουν την εικόνα του Δημόσιου Σχολείου και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών.

 

Έχοντας ως δεδομένα κάποια σοβαρά περιστατικά που καταγράφηκαν πρόσφατα σε συγκεκριμένα σχολεία, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε, σε συνεννόηση με την ΟΛΤΕΚ, όπως:

 

  1. Πραγματοποιηθεί σύντομα, κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ, προκειμένου να αναδειχθεί το παθογενές φαινόμενο της βίας και της παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους, η έκταση του προβλήματος και οι σοβαρές επιπτώσεις του στη σχολική ζωή. Ταυτόχρονα, θα κατατεθούν εισηγήσεις και θα απαιτηθεί η λήψη άμεσων μέτρων από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
  2. Διευθέτηση κοινής συνάντησης των Γραμματειών των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.
  3. Στήριξη των αποφάσεων των Καθηγητικών Συλλόγων των σχολείων στα οποία σημειώνονται περιστατικά βίας, συμπεριλαμβανομένων και στάσεων εργασίας, όπου αποφασιστεί.

 

Σημειώνεται ότι μετά από εισηγήσεις της Οργάνωσής μας στην Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας, θα ξεκινήσει σύντομα η ενίσχυση των περιφράξεων όλων των σχολείων παγκύπρια και η εγκατάσταση θυροτηλεφώνων. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουν σύντομα και εργασίες, σε περιορισμένο, αρχικά, αριθμό σχολείων, για παροχή πρόσθετης ασφάλειας στους χώρους στάθμευσης των σχολικών μονάδων.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                      Μάριος Κανικλίδης

Λευκωσία,  26  Οκτωβρίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-1345.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ