facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Υστατος Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στην κηδεία του πρώην Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παύλου Σεμελίδη
 
 
 
 
Ημερομηνία: 21-08-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Υστατος Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στην κηδεία του πρώην Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παύλου Σεμελίδη που έγινε τη Δευτέρα 19/8/2019

 

Εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ απευθύνω ύστατο χαιρετισμό και μεταφέρω τα αισθήματα της βαθύτατης θλίψης των μελών του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ και της εκπαιδευτικής κοινότητας για τον αναπάντεχο θάνατο του πρώην συναδέλφου μας και πρώην Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Παύλου Σεμελίδη.  Ταυτόχρονα εκφράζω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη σύζυγο του Λένια, τα παιδιά του Αντώνη και Μαρία και τους λοιπούς συγγενείς.

Ο αγαπητός Παύλος ήταν ένας καταξιωμένος εκπαιδευτικός που διακρινόταν για το ήθος, τη σεμνότητα, την σοβαρότητα, την επιβλητικότητά του.

Ως απλός Καθηγητής, αλλά και αργότερα ως Διευθυντής, τύγχανε του απόλυτου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των συναδέλφων του αλλά και την μαθητών του.  Οι ανησυχίες, οι έγνοιες και η αγάπη που έτρεφε για τη Δημόσια Παιδεία της Κύπρου και την αναβάθμισή της, δεν μπορούσαν να τον άφηναν ασυγκίνητο και απλό θεατή στα όσα διαδραματίζονταν στην Εκπαίδευση, την εποχή που υπηρετούσε το Δημόσιο Σχολείο.

Έτσι, αποφασίζει και εντάσσεται και δραστηριοποιείται ενεργά πλέον στην συνδικαλιστική μας Οργάνωση.

Οι γνώσεις του, οι ρηξικέλευθες εισηγήσεις του για ένα καλύτερο εργασιακό και μαθησιακό περιβάλλον αλλά και για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο, βρίσκουν θετική απήχηση στους κόλπους των Καθηγητών, οι οποίοι τον εκλέγουν, αρχικά, το 1993 Πρόεδρο της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ», στη συνέχεια και για τρεις θητείες εκλέγεται μέλος του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ και ακολούθως το 1995 Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Τον αγαπητό Παύλο προσωπικά τον γνώρισα το 2008, πριν ακριβώς 11 χρόνια, στην ΟΕΛΜΕΚ, όταν κατείχα τη θέση του Γεν. Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ. Οφείλω να ομολογήσω, πως παρόλο που ο αείμνηστος Παύλος είχε αφυπηρετήσει αρκετά χρόνια, πριν από το 2008, εντούτοις, σχεδόν καθημερινά βρισκόταν στα γραφεία μας και έδινε τις συμβουλές του σε κάθε εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό ζήτημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.

Εκεί ήταν ακριβώς που πολύ εύκολα, διέκρινε κανείς και αναγνώριζε τον εξαίρετο χαρακτήρα του, το ήθος του, την οξυδέρκειά του, το σωστό συνδικαλιστή που νοιαζόταν για το καλό των συναδέλφων του, για το καλό του Δημόσιου Σχολείου έστω και αν δεν αποτελούσε πλέον μάχιμο μέλος του Δημόσιου Σχολείου και της ΟΕΛΜΕΚ.

 

Πολλά από τα δισεπίλυτα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοί μας τη δεκαετία του 1990, στις ομολογουμένως δύσκολες εποχές για το δημόσιο σχολείο, βρήκαν λύσεις ή δρομολογήθηκαν λύσεις, επί Προεδρίας Παύλου Σεμελίδη, για να μπορούν σήμερα οι νέοι συνάδελφοι μας να ασκούν καλύτερα το διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

 

Η Οργάνωσή μας, εκφράζει και δημοσίως τις ευχαριστίες της για το αξιόλογο έργο και την προσφορά του, τόσο στην Οργάνωσή μας όσο και στο Δημόσιο Σχολείο.

 

Το κενό που αφήνει ο αείμνηστος Παύλος στους συγγενείς του, πρωτίστως όμως, στην αγαπημένη του σύζυγο Λένια και τα παιδιά του, είναι αναμφίβολα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο.

 

Τέλος, εκφράζω ξανά εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και ιδιαίτερα στη σύζυγό του Λένια Σεμελίδου.   Τους ευχόμαστε κουράγιο, υπομονή και δύναμη.

 

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ Παύλο, και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

 

 

Λευκωσία,     19  Αυγούστου  2019

Αρ. πρωτ.  ΥΣΤΑΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΣΕΜΕΛΙΔΗ (19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ