facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Εγκύκλιος αποφοίτησης τελειόφοιτων μαθητών / τριών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 31-05-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης

κ. Κυπριανό Λούη

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία.

 

Θέμα:   Εγκύκλιος αποφοίτησης τελειόφοιτων μαθητών / τριών

 

Αξιότιμε κύριε Λούη,

Αναφορικά με την εγκύκλιο που στάλθηκε στις 28/5/2021 σχετικά με το πιο πάνω θέμα, επιθυμούμε να αναφέρουμε τα πιο κάτω:

1). Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκομένων (γονείς/κηδεμόνες, μαθητές / τριες, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό), που αναφέρεται στην εγκύκλιο, θεωρούμε ότι είναι ανεπαρκής για τη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των τελειόφοιτων μαθητών /τριών τους.

2). Ταυτόχρονα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι παρευρισκόμενοι άνω των δώδεκα θα κληθούν να προσκομίσουν ένα από τα τρία πιστοποιητικά (κάρτα εμβολιασμού ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 72 ωρών ή αποδεικτικό ότι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες) ως απαραίτητη προϋπόθεση να παρακολουθήσουν την τελετή. Επιπλέον αναφέρεται ότι: «Την ευθύνη για τον έλεγχο κατοχής των προαναφερθέντων αποδεικτικών στοιχείων έχουν οι Διευθύνσεις των σχολείων, όπως ορίζεται στο περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διάταγμα (Αρ. 17) του 2021 ημερ. 14 Μαΐου 2021».

Πιστεύουμε ότι οι πιο πάνω αναφορές της εγκυκλίου δημιουργούν τα πιο κάτω πρακτικά και άλλα προβλήματα:

 

  • Είναι αδύνατον και πέραν της αρμοδιότητας των διευθύνσεων των σχολείων να προβούν στον πιο πάνω έλεγχο. Η δυσκολία γίνεται εντονότερη στις περιπτώσεις όπου κάποιος γονιός δε φέρει ή αρνηθεί να φέρει ένα από τα πιο πάνω πιστοποιητικά. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση τέτοιων περιπτώσεων.
  • Πρακτικά δύσκολη είναι και η αναφορά ότι «είναι απαραίτητο να διατηρηθεί κατάλογος με τα στοιχεία και τις θέσεις όλων των παρευρισκομένων για σκοπούς ιχνηλάτησης».

  • Το γεγονός ότι σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. χώροι εστίασης, αρχαιολογικοί χώροι κλπ) δεν προβλέπεται από το διάταγμα να προσκομίζονται τα πιο πάνω πιστοποιητικά, έρχεται σε αντίθεση με αυτό που προνοεί η εγκύκλιος, αφού και οι διευθύνσεις των σχολείων καλούνται να κάνουν τις τελετές «αποκλειστικά σε ανοικτούς χώρους».
  • Τέλος, η αναφορά που γίνεται στο Διάταγμα (Αρ. 17) του 2021 ημερ. 14 Μαΐου 2021 και που ορίζει ως αρμόδιο λειτουργό τις Διευθύνσεις των σχολείων για τον εν λόγω έλεγχο, επισημαίνουμε ότι η εν λόγω αναφορά αφορά τον έλεγχο των εκπαιδευτικών και όχι τον έλεγχο των γονέων/κηδεμόνων, συγγενών κλπ. των παιδιών.

Ως εκ τούτου, αναμένουμε την αναθεώρηση της εγκυκλίου για τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη όσα σας αναφέραμε πιο πάνω.

 

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                 Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,    31  Μαΐου  2021

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  013-346.2021

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ