facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Κ.Δ.Σ. ΟΕΛΜΕK ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 11-10-2012

 

ΑΠΟΦΑΣΗ Κ.Δ.Σ. ΟΕΛΜΕΚ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΓΙΑ  ΤΑ 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

 

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση είναι αντεργατικά, σφαγιαστικά για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους μισθωτούς του ευρύτερου κρατικού τομέα.  Η πολλά υποσχόμενη φιλολαϊκή Κυβέρνηση επικεντρώθηκε στην εξοικονόμηση δαπανών βρίσκοντας την εύκολη λύση της περικοπής μισθών και συντάξεων και περιόρισε την αύξηση των εσόδων της σε μια γενικευμένη αύξηση φορολογιών.  Αγνόησε προκλητικά το μέγεθος της φοροδιαφυγής και  πόσο τα μέτρα αντιμετώπισής της θα συνέβαλλαν στην αύξηση των εσόδων του Κράτους και δεν παρουσίασε καμία συγκεκριμένη εισήγηση για την περιλάλητη ανάπτυξη.  Οι χιλιάδες άνεργοι αυτού του τόπου αγνοήθηκαν πλήρως ως να μην αποτελούν πρόβλημα.

 

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και έπληξαν και πάλι τους κρατικούς υπαλλήλους.  Με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και αυτά που προτείνονται, οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων θα μειωθούν από 27% μέχρι 30%.

 

Ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε οργή και αγανάκτηση.  Δεν αρνηθήκαμε σε καμία περίπτωση να συνεισφέρουμε για το καλό της πατρίδας μας στο βαθμό που μας αναλογεί.  Αλλά, επιτέλους, δε μπορεί να αναλογεί μόνο στους εργαζόμενους στο δημόσιο όλο το βάρος της σωρείας των οικονομικών προβλημάτων ενώπιον των οποίων βρισκόμαστε.  Κάποιοι συνεχίζουν να παραμένουν στο απυρόβλητο και να απολαμβάνουν την προφανή πολυτέλεια που αποκρύπτουν από το δημόσιο.  Ως εργαζόμενοι έχουμε ήδη αποδεχθεί μια απώλεια εισοδήματος που ξεπερνά το 12%, έχουμε επηρεαστεί από όλες τις περικοπές που αφορούσαν το επίδομα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία, ξεχάσαμε κάθε προσαύξηση και κάθε τιμαριθμική αναπροσαρμογή, παρά την ακρίβεια και καλούμαστε και πάλι να συνεισφέρουμε από το εισόδημα μας 15% και πλέον.  Ταυτόχρονα, είμαστε και καταναλωτές και θα επηρεαστούμε όπως όλοι, από τι νέες φορολογίες.

 

Είναι τραγικό για μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλά για κόκκινες γραμμές σ’ ό, τι αφορά το 13ο μισθό, αλλά με τα μέτρα που προτείνει η Κυβέρνησή του να μας αφαιρεί το 10ο, 11ο και 12ο μισθό.

 

Τα απαράδεκτα μέτρα που έχουν προταθεί είναι μέτρα σε βάθος που οδηγούν τους Κρατικούς υπαλλήλους σε απώλεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αφού οι επιπτώσεις τους θα συνεχίσουν μέχρι και την αφυπηρέτησή τους.

 

 Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι, παρά τις υποσχέσεις του Προέδρου, δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους και ειδικά τις συντεχνίες.

 

Να τονίσουμε ότι στις χώρες που εφαρμόστηκαν τα ίδια μέτρα, αυτά δεν οδήγησαν σε έξοδο από την οικονομική κρίση και την ύφεση, αλλά σε διάσπαση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής με αποτέλεσμα το χάος, την οπισθοδρόμηση και τη δυστυχία.  Ήδη έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο στην Κύπρο, συνάνθρωποί μας να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, οικογένειες να δυστυχούν, μικρά παιδιά στα σχολεία να πεινούν.

 

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για αποτελεσματική εφαρμογή του πόθεν έσχες για τους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους, για φορολόγηση του πλούτου και όχι να προτείνει μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και ειδικά τους χαμηλά αμειβόμενους.

 

Ως εκπαιδευτικοί εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στα συγκεκριμένα μέτρα και προτείνουμε:

  • Να ζητήσουμε άμεση συνάντηση με τις ηγεσίες των κομμάτων και να τα ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.
  • Να γίνουν Επαρχιακές συνελεύσεις και επισκέψεις στα σχολεία για ενημέρωση των εκπαιδευτικών.
  • Να συγκληθεί νέα σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών οργανώσεων και να αποφασιστούν κοινά δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

 

  

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                   Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,   11  Οκτωβρίου 2012.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΔΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ(11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012)

 

 

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,        ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

 

E-MAIL: info@oelmek.com.cy       Webside:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ