facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης
 
 
 
 
Ημερομηνία: 05-10-2012

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε έκτακτη συνεδρία της η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ συζήτησε τα μέτρα της κυβέρνησης και ως πρώτη αντίδραση καταθέτει τις εξής απόψεις:

Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης έλαμψε και πάλι με τη χθεσινή δημοσιοποίηση των αντιπροτάσεων για τη χρηματοοικονομική στήριξη και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κράτους σε σχέση με το μνημόνιο προτάσεων, που υπέβαλε η Τρόικα.

 

Χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία και διάλογο, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να πράξει, και με απόλυτη περιφρόνηση προς τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, αποφασίστηκε ένα πακέτο μέτρων, που πλήττει αποκλειστικά τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους.

 

Το πακέτο μέτρων είναι απόλυτα υφεσιακό.   Απουσιάζουν συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης, δεν υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση της ανεργίας και απολύτως κανένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη γάγγραινα για τα δημόσια οικονομικά.

 

Η προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε το συγκεκριμένο πακέτο δικαιολογεί τις τεράστιες ασάφειες που περιλαμβάνει για πολλά επιμέρους ζητήματα.

Ως Οργάνωση που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους, καταδικάζουμε την μονομερή επίθεση που δέχονται και πάλι οι εργαζόμενοι και απαιτούμε να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα που απουσιάζουν από το συγκεκριμένο πακέτο.

Συγκεκριμένα απαιτούμε:

  • Να επεξηγηθεί το πώς ακριβώς θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα της συλλογής φόρων.  Πώς θα εισπραχθούν οι ανείσπρακτοι αυτοί φόροι, οι οποίοι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια;
  • Αποτελεσματική εφαρμογή του πόθεν έσχες για τους πολιτειακούς και κρατικούς αξιωματούχους.
  • Να κατατεθεί νομοσχέδιο για τα περιουσιακά τεκμήρια ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι αποκρύπτουν μεγάλες περιουσίες.
  • Να καταργηθεί το προνομιακό καθεστώς για δωρεάν υπηρεσίες από όλες τις Κρατικές υπηρεσίες, κυρίως τις ιατροφαρμακευτικές, που απολαμβάνουν οι Τουρκοκύπριοι χωρίς να καταβάλλουν απολύτως κανένα τέλος ή φορολογία στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτη τη σοβαρή περικοπή δαπανών που γίνεται στον τομέα της Παιδείας, γεγονός που θα υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                           Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,    5  Οκτωβρίου   2012.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   0311-1116.2012

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,        ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy Webside:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ