facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ψηφίσματος ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ 21ης Ιουνίου 2022 για την «Νέα σχολική χρονιά 2022-2023»
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-06-2022

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ψηφίσματος για την

«Νέα σχολική χρονιά 2022-2023»

ΠΣΓΑ, 21 Ιουνίου 2022

 

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 21 Ιουνίου 2022, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα για το θέμα «Νέα σχολική χρονιά 2022-2023», ζητώντας μεταξύ άλλων τα πιο κάτω:

  1. Έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, περιμένουμε ενημέρωση για την κατανομή των μόνιμων θέσεων και τα κριτήρια της κατανομής, ενώ επαναφέρουμε τη θέση της Οργάνωσης για διαμόρφωση Κανονισμών Μετακινήσεων/Τοποθετήσεων Διευθυντών/τριών, με βάση και σχετική δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, όπου παρουσιάζεται δυστυχώς ένα σημαντικό κενό.
  2. Στελέχωση των Λυκείων με βάση τους κανόνες που εφαρμόζονταν τα προηγούμενα χρόνια και απόσυρση των όποιων οδηγιών για συμπλεγματοποίηση τμημάτων από διαφορετικές κατευθύνσεις.
  3. Επίσπευση των διαδικασιών για υλοποίηση της πολιτικής απόφασης για εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού στα σχολεία με προγραμματισμό και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
  4. Λήψη μέτρων για την ασφάλεια εντός των σχολικών χώρων και τοποθέτηση Επιτηρητών Ασφαλείας και στα Γυμνάσια.
  5. Εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Βιολογίας με βάση την μελέτη του εμπειρογνώμονα που όρισε το ΥΠΑΝ.  Εργαστηριοποίηση και άλλων μαθημάτων (Τέχνη κ.ά.)
  6. Επαναφορά του τρόπου υπολογισμού για παραχώρηση της εξωδιδακτικής περιόδου για προετοιμασία και μετεργασία των εργαστηρίων της Χημείας και Φυσικής.
  7. Να δοθεί η μελέτη που έγινε από εμπειρογνώμονα που όρισε το ΥΠΑΝ για την ασφάλεια εντός των εργαστηρίων του μαθήματος Σχεδιασμός / Τεχνολογία και εφαρμογή των εισηγήσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη αυτή, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών εντός των εργαστηρίων.
  8. Ξεχωριστή, κατά φύλο, γύμναση στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
  9. Συμπερίληψη των Λυκείων που αφαιρέθηκαν φέτος αιφνιδιαστικά από τον κατάλογο των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ.
  10. Εντατικό διάλογο για υλοποίηση της συμφωνίας που έγινε με τον Υπουργό Παιδείας για τη δημιουργία Δευτεροβάθμιου Σώματος για σκοπούς εξέτασης των ενστάσεων των Καθηγητών για τις βαθμολογίες τους.
  11. Ενημέρωση και επεξήγηση από το ΥΠΑΝ για την απόφασή του, να μετακινήσει στο Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λάρνακας το Μουσικό Γυμνάσιο, που στεγάζεται στο Γυμνάσιο Δροσιάς.

 

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί και καλεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, με στόχο την υλοποίηση και εφαρμογή των πιο πάνω θέσεων της Οργάνωσης.

 

Λευκωσία,  21 Ιουνίου 2022

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ)-ΟΜΟΦΩΝΑ

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ