facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ψήφισμα ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ 22ας Δεκεμβρίου 2022 για Οικονομικά Ζητήματα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-12-2022

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Ψήφισμα για «Οικονομικά ζητήματα»

ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ, 22 Δεκεμβρίου 2022


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 22 Δεκεμβρίου 2022, αφού συζήτησε το θέμα «Οικονομικά ζητήματα», κατέληξε στα πιο κάτω:

 

1. Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στις  2 Δεκεμβρίου 2022 η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ομόφωνα τα Νομοσχέδια για τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα των εκπαιδευτικών και γενικά των υπαλλήλων του κρατικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.  Οι έντονες και επίμονες προσπάθειες της Οργάνωσής μας για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών και γενικά των κρατικών υπαλλήλων, είχαν ως αποτέλεσμα τη θετική αυτή εξέλιξη, η οποία επιτεύχθηκε σε συνεννόηση και συνεργασία με τις άλλες συντεχνίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.  Ειδικά δε με τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για την ένταξη των εργαζομένων που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1.10.2011 αλλά και των εργοδοτούμενων αορίστου χρόνου σε κρατικό επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, τερματίστηκε η μακροχρόνια αγωνία και αδικία χιλιάδων εργαζομένων στην κρατική υπηρεσία, οι οποίοι παρέμεναν για περισσότερα από δέκα ολόκληρα χρόνια συνταξιοδοτικά ανασφάλιστοι.

 

2. Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ τονίζει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για παραχώρηση συνταξιοδοτικών ωφελημάτων και σε εκείνους τους συναδέλφους που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1/10/2011 και αφυπηρέτησαν πριν από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στις 2/12/2022, με βάση τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών.  Η καθυστέρηση στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου είχε ως αποτέλεσμα την μη ένταξη των εν λόγω συναδέλφων στο ψηφισθέν επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, παρά τις έντονες προσπάθειες της Οργάνωσής μας ώστε το εν λόγω Νομοσχέδιο να έχει αναδρομική ισχύ. Ταυτόχρονα η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για συνέχιση των προσπαθειών για βελτίωση των συνταξιοδοτικών και οικονομικών δικαιωμάτων/ ωφελημάτων των εκπαιδευτικών, σε συνεργασία και με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, μια συνεργασία που οικοδομήθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

 

3. H ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται στην οικονομία, καθώς και το κύμα ακρίβειας και ραγδαίας αύξησης των τιμών καθιστούν αναγκαία την επαναφορά της ΑΤΑ και εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια, σε συνεννόηση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, προς αυτή την κατεύθυνση.

 

4. Τέλος, η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ τονίζει ότι η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, επιβάλλει την εντατικοποίηση του διαλόγου με τα αρμόδια Υπουργεία,  για την επανεξέταση του τρόπου καταβολής οδοιπορικών στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε δύο ή περισσότερα σχολεία την ίδια ημέρα, όπως επίσης και για τους εκπαιδευτικούς που τοποθετούνται εκτός έδρας.

 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε κάθε ενέργεια, σε συνεργασία με όλες τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, για την προώθηση και επίλυση των πιο πάνω ζητημάτων.

 

Λευκωσία,  22 Δεκεμβρίου  2022

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022(ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ