facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Η αποκοπή των €60,000 για τους άπορους μαθητές / μαθήτριες
 
 
 
 
Ημερομηνία: 20-11-2012

 

 

 

 

Διευθυντές / Διευθύντριες

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

 

Θέμα:         Η αποκοπή των  €60,000 για τους άπορους μαθητές / μαθήτριες

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Επειδή προέκυψαν κάποιες απορίες και ελάχιστες διαμαρτυρίες για την ομόφωνη απόφαση του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ για αποκοπή €10 από τον καθένα και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό να συμπληρωθεί από την Οργάνωση ώστε  €60,000 να διατεθούν για τους άπορους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας σας αναφέρουμε τα εξής:

 

1.     Σίγουρα και είναι προς τιμή των συναδέλφων, πολλοί εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά τον οβολό τους για τα άπορα παιδιά των σχολείων τους.  Μάλιστα, γνωρίζουμε ότι σε ορισμένα   σχολεία συνάδελφοι έχουν υιοθετήσει άπορα παιδιά και πληρώνουν ένα ποσό κάθε μήνα στην καντίνα, για το φαγητό των συγκεκριμένων παιδιών.

 

Σ’ όλους αυτούς τους συναδέλφους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για την ενέργειά τους, που γίνεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας αποδεικνύοντας το πολύπλευρο έργο που οι εκπαιδευτικοί επιτελούν μέσα στα σχολεία.

 

2.     Η συγκεκριμένη εξαγγελία της Οργάνωσης αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων, στο να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, πρώτο για το πρόβλημα, δεύτερο για να αποδείξουμε ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι  απλώς μια συνδικαλιστική οργάνωση που βλέπει μόνο το συμφέρον των μελών της και τρίτο για να ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς και άτομα που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

 

3.     Με την απόφασή μας αυτή κατ’  ουδένα τρόπο δεν εγκαταλείπουμε τις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις ή άλλες αντιδράσεις εναντίον των οποιωνδήποτε μέτρων προωθούνται εναντίον του εκπαιδευτικού κόσμου.

 

Για το σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις όσο και με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και όταν κριθεί αναγκαίο είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε από κοινού, με όσα μέτρα έχουμε στη διάθεσή μας, περιλαμβανομένων και των δυναμικών.

 

4.     Το ποσό των 60.000 ευρώ θα κατανεμηθεί στα σχολεία μας με βάση τον αριθμό των απόρων μαθητών/μαθητριών που έχει το κάθε σχολείο. Το ποσό, το οποίο αναλογεί σε κάθε σχολείο, θα διαβιβαστεί στις διευθύνσεις των σχολείων μας, οι οποίες θα το διαχειριστούν με τις Επιτροπές Μαθητικής Πρόνοιας, που λειτουργούν στα σχολεία μας.

 

5.     Η συγκεκριμένη απόφασή μας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη έχει γίνει αποδεκτή με ευμενή σχόλια τόσο από τον τύπο με σχετικά δημοσιεύματα όσο και από την κοινωνία.  Ειδικά η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχει επικροτήσει την απόφαση της Οργάνωσης.

 

Συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι είναι με τέτοιου είδους ενέργειες που θα καταφέρουμε να αλλάξουμε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί κατά των εκπαιδευτικών.

 

Με αυτά τα δεδομένα ζητούμε την κατανόησή σας για τη συγκεκριμένη απόφαση και παράλληλα τη στήριξή σας, για να μπορέσουμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και τους δυσκολότερους που θα έλθουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                  Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,   20   Νοεμβρίου 2012.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   103-1346.2012

 

 

 

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590, ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

 

E-MAIL: info@oelmek.com.cy Webside:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ