facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ευθύνη του εργοδότη η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 
 
 
 
Ημερομηνία: 17-01-2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ευθύνη του εργοδότη η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

 

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ στην τελευταία του συνεδρία ασχολήθηκε με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κρατικών υπαλλήλων και αποφάσισε τα παρακάτω:

 

1).    Θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την προώθηση μιας τέτοιας απόφασης που θα αφήσει εκτεθειμένους χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.

 

2).    Τονίζει ότι είναι ευθύνη και καθήκον του εργοδότη που πηγάζει και από σχετική νομοθεσία, η παροχή δωρεάν  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους εργαζόμενους.

 

3).    Επισημαίνει ότι είναι το λιγότερο προκλητικό και απαράδεκτο να καταργείται η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από    ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι και οι  συνταξιούχοι και να παραχωρείται απλόχερα και ανεξέλεγκτα  στους Τουρκοκύπριους που διαμένουν στα κατεχόμενα.

 

4).    Θεωρεί εξίσου προκλητικό να καταργείται η παροχή   ιατρικής περίθαλψης σε τάξεις εργαζομένων, όπως είναι οι   εκπαιδευτικοί που πληρώνουν τις οφειλές τους προς το κράτος  και αυτή να παραχωρείται σε άλλους που δεν καταβάλλουν έστω και μια εισφορά.

 

5).    Αποφάσισε να μελετήσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ανώτατο με στόχο και να προσβάλει μια ενδεχόμενη απόφαση κατάργησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

6).    Καλεί τα αρμόδια Υπουργεία όπως καλέσουν την ΟΕΛΜΕΚ και όλες τις άλλες εμπλεκόμενες οργανώσεις των κρατικών υπαλλήλων για συζήτηση αυτού του σοβαρού θέματος.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                  Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,     17  Ιανουαρίου 2013.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   103-50.2013

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590, ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy Webside:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ