facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Η ΟΕΛΜΕΚ εναντίον αποφάσεων που θα αφήσουν άνεργους εκπαιδευτικούς
 
 
 
 
Ημερομηνία: 29-03-2013

 

Ανακοίνωση Κ.Δ.Σ. ΟΕΛΜΕΚ στις 29 Μαρτίου 2013

Η ΟΕΛΜΕΚ εναντίον αποφάσεων που θα αφήσουν άνεργους εκπαιδευτικούς


Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 και ενημερώθηκε για τη συνάντηση που είχαν οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στις 28 Μαρτίου 2013.  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση του θέματος της αύξησης μιας διδακτικής περιόδου στο ωράριο των εκπαιδευτικών.

 

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε τα εξής:

1.       Επαναβεβαιώνουμε την ξεκάθαρη θέση της ΟΕΛΜΕΚ με την οποία απορρίπτουμε την αύξηση μιας διδακτικής περιόδου στο ωράριο των   εκπαιδευτικών και καλούμε τον κύριο Υπουργό Παιδείας να στηρίξει  αυτή τη θέση.  Υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου,  θα οδηγήσει  στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και σίγουρα θα πλήξει  το επίπεδο της Δημόσιας  Εκπαίδευσης.  Πάγια θέση μας είναι ότι το Δημόσιο Σχολείο πρέπει να προστατευθεί από οποιεσδήποτε περικοπές και ειδικά από τα μνημονιακά μέτρα.

2.       Εισηγούμαστε αντί  αύξηση κατά μια διδακτική περίοδο, να αποκοπεί το απαιτούμενο ποσό από τον Προϋπολογισμό του ΙΔΑΒΕΠ (Ίδρυμα Διαχείρισης Απογευματινών και Βραδινών Επιμορφωτικών  Προγραμμάτων)  ο οποίος συνολικά ανέρχεται στα €18 εκατομμύρια  ευρώ.

3.       Το ΥΠΠ να προχωρήσει στην προσφορά σχεδίου κινήτρων για προαιρετική αφυπηρέτηση εκπαιδευτικών που έχουν ξεπεράσει το  55ο έτος της ηλικίας τους και ιδιαίτερα όλων, όσοι έχουν συμπληρώσει τους 400 μήνες υπηρεσίας.  Με το μέτρο αυτό, εκτός του ότι θα μπει νέο αίμα στην Εκπαίδευση, θα προκύψει  σημαντική εξοικονόμηση για το Δημόσιο Ταμείο.

4.       Εισαγωγή λογισμικών ανοικτού τύπου (open source):  Αυτή τη στιγμή πληρώνουμε στη Microsoft χαράτσι μερικών δεκάδων  εκατομμυρίων ευρώ για αδειοδοτήσεις (licence) σε Windows και Office. Με την εισαγωγή των δωρεάν λογισμικών, όπως open office και linux τα οποία πληροφοριακά χρησιμοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο, μπορούν να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμυρίων.

5.       Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση και την προεκλογική δέσμευσή του, να επαναδιαπραγματευθεί τη σχετική πρόνοια του Μνημονίου.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                               Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,   29  Μαρτίου 2013.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   0311-351.2013

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590, ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy Webside:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ