facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Έρανος για τους άπορους μαθητές και μαθήτριες της Ελλάδας
 
 
 
 
Ημερομηνία: 15-02-2012

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ

 

Προς Διευθυντές / Διευθύντριες
Καθηγητές / Καθηγήτριες
Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

Θέμα: Έρανος για τους άπορους μαθητές και μαθήτριες της Ελλάδας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 

Η ΟΕΛΜΕΚ, διαπιστώνοντας ότι πολλοί μαθητές και μαθήτριες των δημόσιων σχολείων της Ελλάδας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν εντός των σχολικών μονάδων και ανταποκρινόμενη στην απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, την οποία χαιρετίζουμε, αποφάσισε τα εξής:

 

  1. Η Οργάνωση θα προχωρήσει στην αποκοπή δέκα (€10) ευρώ από το μισθό των εκπαιδευτικών Μέσης για το μήνα Μάρτιο 2012,  δίνοντας με αυτό τον τρόπο πρώτοι οι καθηγητές και οι καθηγήτριες το παράδειγμα να συνεισφέρουμε συνολικά ένα σημαντικό ποσό. Η Οργάνωση των Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης θα συνεισφέρει το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ (€60.000) στον Παγκύπριο Έρανο για τα παιδιά της Ελλάδας. Το ποσό αυτό θα παραδοθεί στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.
  2. Καλεί τους καθηγητές και τις καθηγήτριες των Δημόσιων Σχολείων να βοηθήσουν την προσπάθεια για την πραγματοποίηση του Παγκύπριου Εράνου ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημόσιων Σχολείων.
  3. Καλούμε τον Κυπριακό λαό να συμβάλει είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά του στην προσπάθεια να στηριχθούν οικονομικά τα παιδιά του Ελληνικού Λαού. Η συνεισφορά μας αυτή είναι μια μικρή ανταπόδοση σ’ όσα είχε και έχει προσφέρει η Ελλάδα στους Κύπριους εκπαιδευτικούς  και στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα. Είναι ένα οφειλόμενο χρέος.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                     Θέμης Πολυβίου


Λευκωσία,   15   Φεβρουαρίου 2012.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ
Αρ. πρωτ. 103-177.2012




Τ.Θ. 28917, 2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590
ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550
E-MAIL: info@oelmek.com.cy 

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ