facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Χαιρετισμός της ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2013 – 2014
 
 
 
 
Ημερομηνία: 09-09-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

 

Χαιρετισμός της ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2013 – 2014

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς η ΟΕΛΜΕΚ απευθύνει σ’ όλους σας εγκάρδιο χαιρετισμό και σας εύχεται καλή χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

 

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά στο στίβο της εκπαίδευσης. Τους καλούμε  να ενταχθούν στην ΟΕΛΜΕΚ, που παρά τις όποιες αδυναμίες της, παραμένει ένα θεσμικό όργανο που αγωνίζεται για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και την αναβάθμιση του έργου τους.

 

Η Οργάνωσή μας πιστεύει ακράδαντα ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό. Γι αυτό η ΟΕΛΜΕΚ παραμένει υπέρμαχη μιας σωστής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, για να πετύχει θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συναίνεσης. Βασικός φορέας της υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης δεν μπορεί να είναι άλλος από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.

 

Την περίοδο αυτή η Οργάνωσή μας αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων με δύο κυρίαρχα ζητήματα. Το πρώτο είναι ο μη επαναδιορισμός αριθμού συμβασιούχων/εκτάκτων εκπαιδευτικών που απασχολούνταν στο Δημόσιο Σχολείο και το δεύτερο η διοικητική υποστελέχωση των σχολείων μας λόγω της παγοποίησης των προαγωγών.

 

Θέσης της ΟΕΛΜΕΚ είναι ότι πρέπει να διοριστούν όλοι οι έκτακτοι και συμβασιούχοι συνάδελφοι. Οι εκπαιδευτικοί με την αποκοπή αλληλεγγύης που τους γίνεται κάθε μήνα πληρώνουν, για να μη μείνουν αδιόριστοι οι συνάδελφοί τους.

 

Κατά συνέπεια, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο ΥΠΠ πρέπει να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για διορισμό όλων των συναδέλφων.  Τονίζουμε ότι δεν υποστηρίζουμε να γίνουν διορισμοί χάριν των διορισμών, αλλά διορισμοί που θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές μας.

 

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε:

  • Εργαστηριοποίηση των μαθημάτων των Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών στην Α’ Γυμνασίου με στόχο την αναβάθμιση της διδασκαλίας των δυο μαθημάτων.
  • Εργαστηριοποίηση των μαθημάτων φυσικών επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας) σε σχολεία που δεν ισχύει, ώστε να μην υπάρχει δυσμενής διάκριση σε βάρος των παιδιών.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στο μάθημα της δακτυλογραφίας ώστε ο αριθμός να αντιστοιχεί με την υποδομή που υπάρχει στις αίθουσες διδασκαλίας.
  • Αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής.  Προειδοποιούμε ότι λόγω και των πολλών πρόωρων αφυπηρετήσεων, αν δεν προωθηθεί η διαδικασία προαγωγών, στα σχολεία θα επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση και την ευθύνη δε θα φέρει η ΟΕΛΜΕΚ.

 

Πρέπει όλοι, κυβέρνηση και Βουλή να αντιληφθούν ότι στο χώρο της παιδείας δε χωρούν περικοπές.  Η παιδεία είναι το μέλλον της κάθε χώρας και πρέπει μακριά από οποιεσδήποτε δικαιολογίες, κρίσεις και περικοπές να ενισχύεται.

 

Με αυτά τα δεδομένα νοείται ότι και άλλα υψίστης σημασίας εκπαιδευτικά αιτήματα που αποσκοπούν πάντοτε στην αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου όπως η έναρξη της εργαστηριοποίησης και άλλων μαθημάτων, η δημιουργία αιθουσών Δημιουργικής Απασχόλησης-Ψυχαγωγίας σε κάθε σχολείο, οι εισηγήσεις για αντιμετώπιση της παραβατικότητας και για καλύτερες συνθήκες εργασίας καθηγητών και μαθητών, το σύστημα αξιολόγησης, η θεσμοθέτηση πλαισίου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, η θεσμοθέτηση των Κανονισμών Μετακινήσεων για όλες τις βαθμίδες των εκπαιδευτικών κ.ά παραμένουν ακόμη σε εκκρεμότητα και αναμένουμε τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

 

Δηλώνουμε όμως ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο συστηματικά, μεθοδικά και προγραμματισμένα έτσι ώστε πολλά αιτήματα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά που μας αφορούν να τα αναδείξουμε και να θέσουμε τις βάσεις για επίλυσή τους.

 

Ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

 

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                                    Δημήτρης Ταλιαδώρος

Αρ. πρωτ.  103-1067.2013

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Λευκωσία,  9  Σεπτεμβρίου  2013

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ