facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013
 
 
 
 
Ημερομηνία: 12-09-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Το Κ.Δ.Σ. σε σημερινή του συνεδρία ασχολήθηκε με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αποφάσισε τα παρακάτω:

 

  1. Επαναλαμβάνει την προηγούμενη απόφασή του ότι δεν αποδέχεται ανάθεση καθηκόντων σε συναδέλφους, για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία σε Διευθυντές και Β.Δ.  Αντί ανάθεσης το Κ.Δ.Σ. καλεί τον ΥΠΠ να προχωρήσει σε ενέργειες για αποπαγοποίηση της διαδικασίας προαγωγών ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία.  Είναι ξεκάθαρο ότι μέσα από τη διαδικασία των αναθέσεων αναδεικνύεται το πρόβλημα της διοικητικής υποστελέχωσης των σχολείων την οποία το ΥΠΠ έχει καθήκον να επιλύσει.
  2. Αξιώνει υλοποίηση των υποσχέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για διορισμό όλων των έκτακτων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών με βάση και τις εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ που έχουν καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
  3. Καλεί το ΥΠΠ να σταματήσει να ασκεί πιέσεις ώστε να δημιουργηθούν υπεράριθμα τμήματα ή να διαλύει τμήματα και να ταλαιπωρεί μαθητές στέλλοντας τους σε σχολεία εκτός της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.  Αυτό αποτελεί καθαρό εμπαιγμό, γιατί τέτοιες ενέργειες αυξάνουν αντί να μειώνουν τον αριθμό των αδιορίστων.
  4. Τα μέλη του Κ.Δ.Σ. τις επόμενες μέρες θα επισκεφθούν τα σχολεία, για να εξετάσουν επί τόπου τα προβλήματα και να ενημερώσουν τους συναδέλφους.
  5. Το Κ.Δ.Σ. θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Τρίτη, θα συνέλθει και αφού αξιολογήσει τα δεδομένα θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                          Δημήτρης Ταλιαδώρος

Λευκωσία,   12  Σεπτεμβρίου  2013.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   0311-1104.2013

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ