facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ 12ης Δεκεμβρίου 2013 για την πρόταση του ΥΠΠ για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 13-12-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ΠΣΓΑ 12ης Δεκεμβρίου 2013 για την πρόταση του ΥΠΠ για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση

 

 

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι η περίοδος που δόθηκε η πρόταση του ΥΠΠ για νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση, δεν είναι η κατάλληλη, όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης και με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, θεωρούμε ότι τα χρονοδιαγράμματα, όπως αυτά τέθηκαν στην πρόταση του ΥΠΠ είναι στενά και δε συμβάλλουν έτσι ώστε να γίνει σε βάθος ένας δομημένος διάλογος, στα πλαίσια του οποίου να τεθούν επί τάπητος όλα τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης.

Η Οργάνωσή μας υπέβαλε συγκεκριμένες θέσεις για εκσυγχρονισμό του σημερινού συστήματος διορισμού, αμφισβητώντας όμως έντονα τη θέση ότι με τις εξετάσεις, που είναι η βασική φιλοσοφία του σχεδίου του ΥΠΠ, μπορεί να επιλεγεί ο ικανός εκπαιδευτικός.

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί θυματοποίηση κανενός μη μόνιμου συναδέλφου που εργάζεται για χρόνια στο δημόσιο σχολείο και υποστηρίζει ότι πριν την εφαρμογή του οποιουδήποτε νέου συστήματος διορισμού στην εκπαίδευση, θα πρέπει να κατοχυρωθούν με τη δημιουργία ξεχωριστού καταλόγου, οι καθηγητές /καθηγήτριες που παρακολούθησαν με επιτυχία το πρόγραμμα προϋπηρεσιακής κατάρτισης,  οι συμβασιούχοι, οι έκτακτοι και οι αντικαταστάτες με συνολική αναγνωρισμένη εκπαιδευτική προϋπηρεσία, τουλάχιστον δυο ετών μέχρι 31 Αυγούστου 2014. Ο οποιοσδήποτε εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου συστήματος, να ισχύσει μετά την εξάντληση αυτού του καταλόγου.

 

Η ΠΣΓΑ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ΟΕΛΜΕΚ ότι, στην αντίθετη περίπτωση εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει στη λήψη μέτρων μη αποκλειομένων και των δυναμικών.

 

 

 

 

 

Λεμεσός,  12  Δεκεμβρίου  2013

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ