facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει τα νέα κρούσματα βίας και ξυλοδαρμού εκπαιδευτικών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 12-05-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει τα νέα κρούσματα βίας και ξυλοδαρμού εκπαιδευτικών

 

Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει έντονα τα νέα κρούσματα βίας και ξυλοδαρμού εκπαιδευτικών που συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας από εξωσχολικούς και την περασμένη Τετάρτη σε Λύκειο της Λεμεσού, από μαθητή σε βάρος καθηγήτριας.

 

Ειδικά στο Γυμνάσιο, στη Λευκωσία, στο συγκεκριμένο περιστατικό εξωσχολικοί κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σχολείο με πρόθεση να κτυπήσουν μαθητή και εκτός από το μαθητή, κτύπησαν άγρια συνάδελφο Β.Δ. που εφημέρευε, ενώ απείλησαν και εξύβρισαν με απρεπείς εκφράσεις συναδέλφισσα Β. Διευθύντρια.

 

Καταδικάζουμε, επίσης, τη συμπεριφορά των συγγενών του μαθητή που αντί να ευχαριστήσουν τους συναδέλφους που προστάτευσαν το μαθητή από τα χειρότερα, τους συμπεριφέρθηκαν με το χειρότερο τρόπο.

 

Τα νέα κρούσματα φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα, το αίτημα που για χρόνια θέτει η ΟΕΛΜΕΚ, για τροποποίηση των σχετικών κανονισμών λειτουργίας των σχολείων και περιφρούρηση των σχολείων, ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια κρούσματα βίας και ξυλοδαρμού σε βάρος μαθητών και καθηγητών.  Παράλληλα, τα συγκεκριμένα γεγονότα απέδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε ακάλυπτοι, χωρίς καμιά ασφάλεια, στους χώρους εργασίας μας.

 

Καλούμε το ΥΠΠ να προχωρήσει σε μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών στους χώρους εργασίας, αφού ως εργοδότης μας είναι υποχρεωμένος να μας παρέχει ασφάλεια.

 

Εκφράζουμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη μας στους συναδέλφους και παράλληλα στηρίζουμε τις οποιεσδήποτε αποφάσεις του Καθηγητικού Συλλόγου των σχολείων για τα απαράδεκτα περιστατικά.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                          Δημήτρης Ταλιαδώρος

Λευκωσία,   12   Μαΐου   2014

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-445.2014

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ