facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Συζήτηση για αλλαγή του συστήματος διορισμού στην Εκπαίδευση υπό προϋποθέσεις
 
 
 
 
Ημερομηνία: 27-06-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε σχέση με το θέμα της αλλαγής του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί αναγκαίο να επαναβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει αλλαγή του συστήματος διορισμού στην Εκπαίδευση υπό τις εξής προϋποθέσεις:

 

α)  Διασφαλιστεί το εργασιακό καθεστώς όσων εργάστηκαν ή εργάζονται στην Εκπαίδευση για σημαντικό χρονικό διάστημα με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς (συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες).

 

β)  Τηρηθεί η βασική και δίκαιη αρχή της εξαίρεσης από το όποιο νέο σύστημα διορισμού όσων εργάστηκαν ή εργάζονται στην Εκπαίδευση για ουσιαστικό χρονικό διάστημα. Η θέση αυτή, ως γνωστό, διατυπώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο. Θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτήν την αρχή θα πρέπει να προηγηθεί της εφαρμογής του νέου συστήματος ο διορισμός κατά προτεραιότητα όλων όσων θα εξαιρεθούν.

 

Καταλήγοντας, η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι το θέμα του Καταλόγου Διοριστέων δεν είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα και ότι θα πρέπει να γίνει μια ιεράρχηση των εκπαιδευτικών θεμάτων ξεκινώντας από τα φλέγοντα και ουσιαστικότερα (Ενιαίο Λύκειο, Ωρολόγια Προγράμματα, Κανονισμοί Λειτουργίας Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Αναλυτικά Προγράμματα, Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών κ.ά.).

 

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                     Μιχάλης Ιερείδης

Λευκωσία,   27   Ιουνίου  2014

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   0311-689.2014

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ