facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 24-12-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Απόφαση για το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση

ΠΣΓΑ, 18 Δεκεμβρίου 2014


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Χοιροκοιτία στις 18 Δεκεμβρίου 2014, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα σχετικά με το θέμα «Νέο σύστημα διορισμών στην Εκπαίδευση»:

 

Η ΟΕΛΜΕΚ διαχρονικά τασσόταν υπέρ του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, έθετε και ως απαραίτητη προϋπόθεση την εξαίρεση από τις πρόνοιες του όποιου νέου συστήματος διορισμών των μη μόνιμων εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν για χρόνια τη δημόσια εκπαίδευση και το κράτος έχει επενδύσει σε αυτούς, προσδοκώντας σε μια πιο ποιοτική εκπαίδευση.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ δεν αποδέχεται την τελευταία πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού γιατί ακριβώς αυτή δε διασφαλίζει τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (26-11-2014) για τους αντίστοιχους Ιταλούς εκπαιδευτικούς θεωρούμε ότι ανατρέπει την πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και επιφορτίζει την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού με την ευθύνη για διασφάλιση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών στη βάση πολιτικών αποφάσεων.

 

Η πρόταση του ΥΠΠ είναι αντίθετη και με την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος των συναδέλφων που έχουν υπηρετήσει την Εκπαίδευση για πέραν των 30 μηνών.

 

Γι’ αυτό και η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ:

 

  1. Να ζητήσει το ταχύτερο δυνατό συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού με αποκλειστικό θέμα συζήτησης συγκεκριμένα μέτρα διασφάλισης των εν λόγω εκπαιδευτικών.
  2. Στην περίπτωση μη ικανοποίησης του κοινωνικά δίκαιου και παιδαγωγικά επιβαλλόμενου αιτήματος της ΟΕΛΜΕΚ, με γραπτές δεσμεύσεις από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, να διακόψει το διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα αυτό.

 

Λεμεσός,  18  Δεκεμβρίου  2014

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ