facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση Κ.Δ.Σ. ΟΕΛΜΕΚ της 29ης Μαρτίου 2012
 
 
 
 
Ημερομηνία: 29-03-2012

 

 

Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
Κ. Γεώργιο Δημοσθένους
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Λευκωσία.

  

Απόφαση Κ.Δ.Σ. ΟΕΛΜΕΚ της 29ης Μαρτίου 2012

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ, 

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αφού μελέτησε με προσοχή την επιστολή σας με θέμα «Πρόταση για τη νέα δομή και το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Μέσης Εκπαίδευσης» με ημερομηνία 22 Μαρτίου 2012, αποφάσισε τα εξής:

 

  1. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεν αποδέχεται τη      θεμελιώδη θέση της Οργάνωσής μας για γραπτή δέσμευση     από   τον ίδιο ότι «δεν θα αλλάξει / μεταβληθεί ποσοτικά ο αριθμός      των διδακτικών περιόδων των καθηγητών / καθηγητριών», όπως         εφαρμόζεται σήμερα.  Η διαπίστωση της   Οργάνωσής μας είναι    ότι οι αναφορές του κ.     Υπουργού στο     θέμα είναι ασαφείς και επιδέχονται διαφόρων   ερμηνειών.  Υπό         αυτά τα δεδομένα και   με βάση την απόφαση της Οργάνωσής μας της 23ης         Φεβρουαρίου προσερχόμαστε σε διάλογο με τον ΥΠΠ για να        συζητήσουμε κατά πόσο είναι αναγκαία η αύξηση των ωρών         διδασκαλίας από 37 σε 40 στο Γυμνάσιο και από 35 σε 40 στο         Λύκειο. 
  2. Η εισήγηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για έναρξη     εντατικού διαλόγου, ο οποίος μέσα σε τρεις δίωρες συναντήσεις       (δηλαδή σε έξι (6) ώρες) λειτουργών του ΥΠΠ και της ΟΕΛΜΕΚ    θα έκλεινε το θέμα του Ωρολογίου Προγράμματος είναι ανέφικτη. 
  3. Η επιστημονική τεκμηρίωση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας δε μπορεί να είναι ικανοποιητική και επιστημονικά      αποδεκτή.  Σε καμία περίπτωση δεν αιτιολογούν τις εισηγήσεις της πρότασης του ΥΠΠ.  Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να       σημειώσουμε ότι σε σημείωμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου         προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού καταγράφεται ότι δεν    υπάρχει χώρα της Ευρώπης όπου το εκπαιδευτικό τους σύστημα     να λειτουργεί με βάση είτε τις σαραντάλεπτες είτε τις ογδοντάλεπτες περιόδους, θέμα για το οποίο υπάρχει και έντονος     προβληματισμός από τους Συνδέσμους, μέλη της ΟΕΛΜΕΚ. 
  4. Η ΟΕΛΜΕΚ θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί την εφαρμογή με τη νέα σχολική χρονιά αποσπασματικών εισηγήσεων    και υλοποίηση μονομερώς προτάσεων χωρίς την συμφωνία της.       Η Οργάνωσή μας θα αντιδράσει με κάθε μέσο και δυναμικά σε         μονομερείς αποφάσεις που θα θέτουν σε κίνδυνο το εργασιακό    καθεστώς των καθηγητών και που στην ουσία τους δεν αποτελούν την ουσία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.
  5. Με σκοπό την παρουσίαση των θέσεων της η Οργάνωσή μας θα έχει επαφές με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, τα Πολιτικά       Κόμματα, με τους Οργανωμένους Γονείς και Μαθητές και θα   παρουσιάσει σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη τις θέσεις της.
  6. Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση   Επιστημονικής - Συμβουλευτικής Επιτροπής που θα συνεργάζεται       με την Οργάνωση για το θέμα του Ωρολόγιου Προγράμματος.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                  Θέμης Πολυβίου


Λευκωσία,   29  Μαρτίου  2012

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-375.2012

 

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,        ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550
E-MAIL: info@oelmek.com.cy        Website:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ