facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ψήφιση Νόμου για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 13-07-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΛΜΕΚ


Η ΟΕΛΜΕΚ χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νόμου  για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση, με τις πρόνοιες του οποίου ικανοποιούνται οι αποφάσεις των Παγκύπριων Συνδιασκέψεων των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσής μας. Η τελική μορφή του νόμου δικαιώνει τις θέσεις της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία ήταν υπέρ του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών, αλλά με διασφάλιση των συναδέλφων που εργάστηκαν ή εργάζονται για χρόνια στην Εκπαίδευση. Πέραν των 1500 καθηγητών και καθηγητριών διασφαλίζεται ο διορισμός τους με τον υφιστάμενο κατάλογο διοριστέων. Η ΟΕΛΜΕΚ με τις θέσεις της, την τακτική και στρατηγική της κατόρθωσε να ανοίξει το δρόμο προς την αλλαγή του συστήματος των διορισμών χωρίς παράλληλα να θυματοποιούνται συνάδελφοι συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες.

 

Ταυτόχρονα, η ΟΕΛΜΕΚ επισημαίνει το θετικό ρόλο που διαδραμάτισαν όλοι όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου του νόμου, περιλαμβανομένων του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, με την αποφασιστικότητα και τη συναίνεση που επέδειξαν.

 

Θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι έχουν υιοθετηθεί αντικειμενικά κριτήρια για την κατάταξη των υποψήφιων εκπαιδευτικών στον πίνακα διορισίμων, σύμφωνα και με τις θέσεις της Οργάνωσης. Αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει με διάλογο με τους αρμόδιους φορείς στη σύνταξη των Κανονισμών που θα διέπουν όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας των εξετάσεων και της αξιολόγησης των επί δοκιμασία εκπαιδευτικών, με τρόπο που να διασφαλίζονται η αντικειμενικότητα, η ποιότητα των κριτηρίων, η αξιοκρατία, και η διαφάνεια.

 

Παράλληλα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη διασφάλιση - μέσα από τη μακρά μεταβατική περίοδο ισχύος των δύο παράλληλων καταλόγων διοριστέων και διορισίμων - των συναδέλφων που εργάστηκαν και εργάζονται ως συμβασιούχοι/έκτακτοι/αντικαταστάτες στην Εκπαίδευση καθώς και για την κατάθεση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού γραπτής δέσμευσης προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ότι θα δοθούν εντός της περιόδου 2015-2018 οι 718 θέσεις μόνιμου επί δοκιμασία διορισμού Εκπαιδευτικών στη Μέση Γενική Εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, αναμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και από την Κυβέρνηση να υλοποιήσουν άμεσα την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και να προχωρήσουν με την αποδέσμευση των 344 θέσεων μόνιμου διορισμού στη Μέση Γενική Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-2016.

 

Ο  Πρόεδρος                                                           Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,   12  Ιουλίου  2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-672.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ