facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Έντονη δυσαρέσκεια ΟΕΛΜΕΚ μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΠ ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς
 
 
 
 
Ημερομηνία: 11-08-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΟΕΛΜΕΚ, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην απόφασή του για την κατάργηση ουσιαστικά του προγράμματος του Αλφαβητισμού στο γυμνασιακό κύκλο, με την μεταφορά του σε απογευματινό χρόνο, με την οποία θυματοποιούνται 1500 μαθητές. Η ΟΕΛΜΕΚ διαπιστώνει ότι η επιχειρηματολογία του Υπουργείου Παιδείας δεν ήταν καθόλου πειστική για τους παιδαγωγικούς λόγους αυτής της απόφασης. Αντιθέτως, διαφάνηκε ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας πάρθηκε χωρίς επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει επίσης τη δυσαρέσκειά της, γιατί με τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας θα μείνουν αδιόριστοι αρκετοί Καθηγητές που έχουν εργαστεί ως συμβασιούχοι τα προηγούμενα χρόνια σε διάφορες ειδικότητες.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί για άλλη μια φορά τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να διεκδικήσει τις απαιτούμενες δαπάνες για την υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά επίσης την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τον Υπουργό Οικονομικών.

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα συγκληθεί έκτακτα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, για να μελετήσει τις περαιτέρω ενέργειες της Οργάνωσης για τα πιο πάνω θέματα.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                               Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,     10  Αυγούστου  2016

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-773.2016

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ