facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απαράδεκτοι οι όροι εντολής από το ΥΠΠ στον εμπειρογνώμονα για τον δήθεν εξορθολογισμό του κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος
 
 
 
 
Ημερομηνία: 28-11-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ως ΟΕΛΜΕΚ θεωρούμε απαράδεκτους τους όρους εντολής που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στον εμπειρογνώμονα που κλήθηκε από τον Υπουργό, για να μελετήσει τον δήθεν εξορθολογισμό του κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Η ορολογία που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο έγγραφο, όπως για παράδειγμα «παραχώρηση απαλλαγών» στους εκπαιδευτικούς, παραπέμπει στη λογική των ελαφρύνσεων και συνακόλουθα στην απαξίωση του διδακτικού αλλά και του πολυσχιδούς εξωδιδακτικού έργου των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία.

 

Ταυτόχρονα, από τις παραμέτρους των όρων εντολής και κυρίως από την ορολογία που χρησιμοποιείται, σκιαγραφείται εκ των προτέρων η θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον σχολικό χρόνο και τον ρόλο του εκπαιδευτικού μέσα στις σχολικές μονάδες, αλλά και η πρόθεσή του για πρόσθετες περικοπές στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες τακτικές και δηλώνει έτοιμη να προασπιστεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του δημόσιου σχολείου και το πολυσήμαντο έργο που γίνεται σε αυτό.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τεκμηριωμένα τις όποιες προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είτε για περιορισμό του χρόνου που δίνεται προς όφελος των μαθητών και της δημόσιας εκπαίδευσης για εξωδιδακτικό έργο, είτε για αύξηση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών, ενέργεια η οποία θα αποβεί εις βάρος του ίδιου του δημόσιου σχολείου. Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει έτοιμη να αναδείξει την πολυσχιδή προσφορά των εκπαιδευτικών της Μέσης, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ την παραχώρηση «απαλλαγών» που επικαλείται το Υπουργείο Παιδείας, όπως θα καταδειχθεί σε μια αντικειμενική και αξιόπιστη μελέτη.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                 Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,   28  Νοεμβρίου  2016.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   0311-1258.2016

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ