facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Συνάντηση Γραμματείας με ΔΜΕ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 11-09-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς

Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

 

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης στις 11 Σεπτεμβρίου 2017, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι:

1. Τα σχολεία θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική που εφάρμοζαν και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά σε σχέση με τις αναπληρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής για την 7η περίοδο. Υπενθυμίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός αναπληρώσεων, με βάση και  τους νέους κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης είναι μέχρι και επτά (7).

2. Οι συντονιστές των ειδικοτήτων δε θα αποστέλλουν στο τέλος κάθε μήνα εξεταστικά δοκίμια των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων με ειδική αναφορά σε Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας, ούτε θα ενημερώνουν τους αντίστοιχους ΕΜΕ για το σημείο του Αναλυτικού Προγράμματος (διδακτέας ύλης) στο οποίο βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί. Σημειώνεται ότι ούτε οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να προετοιμάζουν οδηγό διόρθωσης των εξεταστικών δοκιμίων τους με αναφορά σε συγκεκριμένους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας.

3. Οι σχολικές μονάδες δε θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκπόνηση Σχεδίων Δράσης προτού η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο συντονιστούν και ξεκαθαρίσουν τους ρόλους και τους σκοπούς αυτών των σχεδίων σε σχέση με την Επαγγελματική Μάθηση των εκπαιδευτικών. Θέση της Οργάνωσής μας είναι ότι τα εν λόγω σχέδια δράσης, με τις επικαλύψεις που παρουσιάζουν, εντείνουν τη γραφειοκρατία και τον συγκεντρωτισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και αποπροσανατολίζουν τους εκπαιδευτικούς από τη βασική τους αποστολή που είναι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο.

4. Το θέμα των αποβλημένων μαθητών και της επίβλεψής τους στο  σχολικό χώρο, θα συζητηθεί το συντομότερο δυνατόν στο πλαίσιο Διατμηματικής Επιτροπής που όρισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                           Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                               Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,    11   Σεπτεμβρίου  2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 103-1032.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ