facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Δράση του Επαρχιακού Γραφείου ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού το σχ. έτος 2011-2012
 
 
 
 
Ημερομηνία: 13-05-2012

Το Επαρχιακό Γραφείο ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, ενώ συνεργάστηκε σε πολλές εκδηλώσεις με τα επαρχιακά γραφεία της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ στη Λεμεσό.

 Πρώτη σημαντική εκδήλωση ήταν το αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα επαρχιακά γραφεία της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου Απ. Πέτρου και Παύλου, με κύριο ομιλητή τον κ. Αλέξανδρο Κουράτο, Μέλος Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμό από την πρόεδρο του Επαρχιακού Γραφείου ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού Βαλεντίνα Σαλτέ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποίηση και αφηγηματικά κείμενα, μουσική και χορό από μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Απ. Πέτρου και Παύλου. Τη χορωδία διηύθυνε η καθηγήτρια Μουσικής Ανδριάνας Σεργίδου και τη διδασκαλία των χορών ανέλαβε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελευθερία Ξενοφώντος. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του προέδρου και μελών του Συνδέσμου Κυπρίων Αγωνιστών του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι και τιμήθηκαν από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις για την προσφορά τους στους αγώνες της ελευθερίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των εκλησιαστικών αρχών, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της σχολικής εφορείας και των τοπικών αρχών, των συνδικαλιστικών και εργατικών οργανώσεων, των οργανωμένων γονέων και των διευθύνσεων των σχολείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, καθώς και συνάδελφοι της Δημοτικής και της Μέσης Εκπαίδευσης. Πριν την έναρξη της εκδηλωσης , οι παρευρισκόμενοι τήρησαν μονόλεπτη σιγή στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για το ιδανικό της ελευθερίας, μαζί και στη μνήμη των 13 τραγικών ηρωικών θυμάτων του φονικού του Ιούλη του 2011.

Στις 26 Ιανουαρίου 2012, το Επαρχιακό Γραφείο ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού διοργάνωσε στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ στη Λεμεσό ανοικτή δεξίωση για όλα τα μέλη του με παραδοσιακά εδέσματα και κοπή της βασιλόπιτας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Λεμεσού κ. Κώστας Γεωργιάδης, ο διευθυντής του γραφείου εκπαιδευτικής διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού κ. Σταύρος Ολύμπιος, ο πρόεδρος και μέλη του Συνδέσμου Διευθυντών, μέλη της Γραμματείας, του ΚΔΣ και των Επαρχιακών Συμβουλίων της ΟΕΛΜΕΚ, καθώς και συνάδελφοι συνδικαλιστές της ΟΛΤΕΚ. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Ρένος Τρυφωνίδης, πρόεδρος του Επαρχιακού Γραφείου της ΟΛΤΕΚ, ο οποίος κέρδισε μαζί με το φλουρί και μια ενδιαφέρουσα έκδοση με ιστορικές φωτογραφίες της Λεμεσού.

 Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, με την ευκαιρία της Γιορτής των Γραμμάτων, πραγματοποιήθηκε από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ Λεμεσού το ετήσιο μνημόσυνο των αποθανόντων εκπαιδευτικών στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Ονησίφορος Ιωάννου, ΠΛΕ του Επαρχιακού Γραφείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού. Τα σχολεία της Λεμεσού εκπροσωπήθηκαν με αγήματα μαθητών και μαθητριών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού, η Εκκλησιαστική Επιτροπή δεξιώθηκε το εκκλησίασμα στην αίθουσα τελετών του Ναού. Η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε επίσης από την πρόεδρο του Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού στο γεύμα που παρέθεσε για όλα τα σχολεία της πόλης και επαρχίας μας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων στις 2 Φεβρουαρίου 2012.

 Στις 10 Φεβρουαρίου 2012 διοργανώθηκε για την Ημέρα των Γραμμάτων θεατρική παράσταση με το έργο «μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Το έργο ανέβηκε από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών Λεμεσού σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Ισμήνης Σακελλαροπούλου, μετάφραση Δημήτρη Μόρφη, σκηνικά Δημήτρη Δημητρίου και μουσική επιμέλεια της Γεωργίας Πέτρου-Ευριπίδου.  Η όλη διοργάνωση έγινε από τη Γραμματεία και τα Επαρχιακά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ Λευκωσίας και Λεμεσού, σε συνεργασία με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ. Οι συνάδελφοι – ηθοποιοί καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές, σε ένα θέατρο κατάμεστο από συναδέλφους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου 1955 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 29 Μαρτίου 2012 στο ΚΒ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού. Με ομιλητή τον Γενικό Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης και Φιλόλογο κ. Σάββα Αντωνίου, χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ Λεμεσού Μάριο Παντελή και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις τίμησαν μαζί με εκπροσώπους της πολιτείας και των τοπικών αρχών, καθώς και με δεκάδες συναδέλφους – εκπροσώπους των σχολείων της πόλης μας το νόημα των εθνικών επετείων. Μεγάλη ήταν και σε αυτή την εκδήλωση η συμμετοχή των συναδέλφων συνδικαλιστών της Γραμματείας, του ΚΔΣ και των άλλων επαρχιακών γραφείων της ΟΕΛΜΕΚ.

 Στις 27 Απριλίου 2012 διοργανώθηκε από το Επαρχιακό Γραφείο ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού δείπνο στο ξενοδοχείο Ποσειδώνια προς τιμή των μελών της οργάνωσης που αφυπηρέτησαν το σχολικό έτος 2010-2011. Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λεμεσού κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, η διευθύντρια του συντονιστικού σχολείου Λεμεσού κα Ελένη Δημητρίου, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και άλλα μέλη της Γραμματείας, του ΚΔΣ και των Επαρχιακών Γραφείων Λεμεσού, Αμμοχώστου, Μόρφου και Κερύνειας. Μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, οι συνάδελφοι, που υπηρέτησαν με ζήλο και αφοσίωση την παιδεία του τόπου μας, τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, η πρόεδρος του Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού, ενώ εκ μέρους των αφυπηρετησάντων συναδέλφων μίλησε η τ. διευθύντρια κα Φρόσω Τρυφωνίδου. Τα μέλη του Επαρχιακού πρόσφεραν λουλούδια σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονταν μαζί μας.

 Εκπροσώπηση ΟΕΛΜΕΚ σε εκδηλώσεις της πόλης και επαρχίας Λεμεσού

Το Επαρχιακό Γραφείο ΟΕΛΜΕΚ Λεμεσού εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο αλλά και άλλα μέλη του Συμβουλίου σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων σχολείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου στο προαύλιο της Β΄Τεχνικής Σχολής Λεμεσού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Αυξέντια 2012 που διοργάνωσε το σχολείο στη μνήμη του ήρωα.

 Η ΟΕΛΜΕΚ εκπροσωπήθηκε, επίσης, με χαιρετισμό από την πρόεδρο του Επαρχιακού Συμβουλίου στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης-αφιέρωμα στον αείμνηστο συνάδελφο – αθλητή Γιώργο Θυρώτο, που διοργάνωσε το Λύκειο Απ. Πέτρου και Παύλου στις 4 Μαϊου 2012, η πρόεδρος του Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού προσκλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ για την προσφορά ενός εκπαιδευτικού που τίμησε με τη δράση του τη δημόσια εκπαίδευση του τόπου μας.

 

 

 

 

 

 

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ