facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Προβληματισμός σχετικά με τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-07-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων και κάποια πρώτα ποσοτικά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες από την Υπηρεσία Εξετάσεων, όπως οι Μέσοι Όροι των διαφόρων μαθημάτων, προξενούν το λιγότερο βαθύ προβληματισμό σε κάθε πολίτη, αλλά και φορέα που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα στα της Εκπαίδευσης και ειδικότερα στα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

 

Η ιδιαιτερότητα των εφετινών αποτελεσμάτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μαθητές/-τριες που παρακάθισαν στις φετινές Παγκύπριες Εξετάσεις είναι αυτοί/-ές που πέρασαν μέσα από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών και ειδικότερα, μέσα από έναν νέο τύπου Λυκείου, με δέσμες και κατευθύνσεις, αλλά και από νέα Ωρολόγια καθώς και Αναλυτικά  Προγράμματα.

 

Δυστυχώς, το ΥΠΠ φαίνεται ότι για τους δικούς του λόγους δεν έχει πάρει τα μηνύματα, στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν είναι δυνατόν για πρώτη φορά οι μέσοι όροι είκοσι μαθημάτων να κινούνται καθοδικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αυτό το πράγμα να είναι τυχαίο. Δεν είναι επίσης δυνατόν πέραν των 10 μαθημάτων οι εφετινοί Μέσοι Όροι να είναι οι χαμηλότεροι των δέκα, τουλάχιστον, τελευταίων ετών και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να δηλώνει ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα από τον διαχωρισμό των Παγκυπρίων Εξετάσεων σε εξετάσεις απόλυσης και πρόσβασης το 2020.

 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει σε σοβαρή επιστημονική επεξεργασία τόσο των ποσοτικών, όσο και των ποιοτικών δεδομένων των Παγκυπρίων Εξετάσεων και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, προκειμένου να επιχειρηθούν το συντομότερο – και ασφαλώς προ του 2020 -  όλες εκείνες οι αναγκαίες για το Εκπαιδευτικό Σύστημα αλλαγές/τροποποιήσεις. Η αξιολόγηση των όποιων μεταρρυθμιστικών εκπαιδευτικών πολιτικών εφαρμόστηκαν είναι επιβεβλημένη ανάγκη

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                                      Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                             Μάριος Κανικλίδης

Λευκωσία,   2  Ιουλίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-816.2018 (ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ