facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Κοινή συνεδρία των ΔΣ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ της 20ης Σεπτεμβρίου 2018
 
 
 
 
Ημερομηνία: 21-09-2018

 

 

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινή συνεδρία των ΔΣ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018, η κοινή συνεδρία των Διοικητικών Συμβουλίων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ μετά και την ολοκλήρωση της 48ωρης απεργίας,  προκειμένου να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους.

 

Η ενότητα και η συμπόρευση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων είναι δεδομένη και οπωσδήποτε αποτελεί και απαίτηση του εκπαιδευτικού κόσμου. Η πρωτοφανής ενότητα αποτελεί τη δύναμη των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια προάσπισης του Δημόσιου Σχολείου από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Επίσημης Πλευράς, όπως αυτές εκδηλώθηκαν από τις 4 Ιουλίου 2018 και οποιεσδήποτε άλλες, πιθανό, να επιχειρηθούν στο μέλλον.

 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους στον περήφανο εκπαιδευτικό κόσμο που τους τελευταίους μήνες γράφει τη δική του ιστορία τόσο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, αλλά και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν έχουν στεφθεί με απόλυτη και αξιοθαύμαστη επιτυχία για τα κυπριακά δεδομένα.

 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει, μέχρι σήμερα διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν τόσο την Πρόταση της ΣΕΚ όσο και άλλες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, με την προσδοκία, λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη κρίση στη Δημόσια Εκπαίδευση και την κρισιμότητα των στιγμών, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και η ομαλοποίηση της κατάστασης. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα της Εκπαίδευσης που θα την αναβαθμίσουν ποιοτικά.

 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, για λήψη των τελικών τους αποφάσεων.

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ

 

Αρ. πρωτ. 0311-1151.2018 (ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ