facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απαράδεκτη η στάση της ΟΛΤΕΚ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 24-05-2012

 

 

Είναι με έκπληξη που πληροφορηθήκαμε την έκδοση ανακοίνωσης από την ΟΛΤΕΚ, με την οποία ουσιαστικά απαιτεί από το ΥΠΠ να παραβιάσει τους κανονισμούς μετακινήσεων και τοποθετήσεων και να δώσει την ευχέρεια στους Διευθυντές των Τεχνικών Σχολών να τοποθετούν καθηγητές γενικών μαθημάτων στις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές.

 

Πολύ ορθά οι αρμόδιοι Επαρχιακοί Επιθεωρητές περιέλαβαν στα σχολεία που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί γενικών μαθημάτων, στο πλαίσιο των μετακινήσεων – τοποθετήσεων και τις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές. Με την εξέλιξη αυτή διορθώνεται μια αδικία και μια παρανομία που για χρόνια τώρα ταλαιπωρεί πολλούς συναδέλφους.

 

Δεν γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τη θέση της ΟΛΤΕΚ, αλλά για μας είναι πρωτόγνωρο και απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να τάσσεται υπέρ της παραβίασης κανονισμών, προειδοποιώντας μάλιστα με δυναμικά μέτρα.

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζει η ΟΛΤΕΚ είναι με αγώνες και θυσίες της ΟΕΛΜΕΚ που προωθήθηκαν οι κανονισμοί μετακινήσεων και τοποθετήσεων, με τους οποίους τέθηκε τέρμα στην κάθε είδους αυθαιρεσία σε βάρος των εκπαιδευτικών και στη ρουσφετολογία.

 

Ως εκ τούτου δε θα δεχτούμε οι Εσπερινές Τεχνικές Σχολές να λειτουργούν κάτω από ξεχωριστό καθεστώς και να μετατραπούν σε σχολεία βολέματος οποιουδήποτε.   Για αναβάθμιση των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών καλούμε το ΥΠΠ να υλοποιήσει την εισήγηση της ΟΛΤΕΚ για δημιουργία θέσης Διευθυντή στις Εσπερινές Σχολές Λευκωσίας, Λεμεσού.

 

Ευελπιστούμε ότι η ΟΛΤΕΚ θα κάνει δεύτερες σκέψεις και θα αναθεωρήσει την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική στάση της, που αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τον τελευταίο καιρό. Καλούμε, λοιπόν, το ΥΠΠ να επιμείνει στη θέση του όπως διατυπώθηκε στις σχετικές αιτήσεις για μετακίνηση.

 

Στην αντίθετη περίπτωση η Οργάνωση θα αντιδράσει δυναμικά ώστε να υπερασπιστεί κεκτημένα του εκπαιδευτικού κόσμου τόσο στη Μέση Γενική όσο και στην Τεχνική Εκπαίδευση.  

 

Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                           Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,  24   Μαΐου  2012

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ