facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Συνταξιοδοτικά ζητήματα - Επιστολή προς Υπουργό Οικονομικών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-08-2019

 

Υπουργό Οικονομικών

κ. Χάρη Γεωργιάδη

Υπουργείο Οικονομικών

Λευκωσία.

 

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

 

Αναφερόμαστε στη συνάντηση που είχαμε μαζί σας την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, στην οποία θέσαμε μεταξύ άλλων τα πιο κάτω ζητήματα:

α).    Παραχώρηση φιλοδωρήματος σε Εκπαιδευτικούς, με βάση και τα ισχύοντα στη Δημόσια Υπηρεσία, οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι στο υφιστάμενο επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο και έχουν  ήδη αφυπηρετήσει ή θα αφυπηρετήσουν πριν την επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος.

β).    Πρόταση νόμου για πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών/κρατικών υπαλλήλων χωρίς αναλογιστικές μειώσεις.  Επειδή τα πιο πάνω ζητήματα που θέσαμε ενώπιον σας, θεωρούνται πολύ σημαντικά ένεκα των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζονται στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και να εξηγήσουμε στην πιο πάνω συνάντηση και επειδή, δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση για κανένα από αυτά, παρακαλούμε όπως επιταχυνθούν οι διαδικασίες οριστικής διευθέτησής τους και να έχουμε, άμεσα, επίσημη γραπτή απάντηση σε σχέση με τις αποφάσεις σας επί αυτών.

Εν αναμονή της θετικής κατάληξής τους, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις ή και πληροφορίες.

 

Από τις  Εκπαιδευτικές  Οργανώσεις

 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ       Ο  Πρόεδρος της ΠΟΕΔ            Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ

Κώστας Χατζησάββας                Φίλιος  Φυλακτού                Παναγιώτης Λυσάνδρου

Λευκωσία,    2 Αυγούστου  2019

Αρ. πρωτ.  042-798.2019(ΚΔΣ, Γ.Α., ΜΜΕ)

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

……………………………………………………………………………………………………………….

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι πέραν της πιο πάνω επιστολής προς τον Υπουργό Οικονομικών, για το συνταξιοδοτικό ζήτημα που αφορά τους εκπαιδευτικούς και γενικά τους Κρατικούς Υπαλλήλους που δεν είναι ενταγμένοι στο επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, έχει ήδη ζητηθεί νέα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για συζήτηση του θέματος αυτού, όπως έχει αποφασιστεί από τις 5 Οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΠΑΣΥΔΥ – ΣΑΚ).

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ