facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Θέση Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για ευπαθείς ομάδες κατηγορίας Α - Υπενθύμιση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 18-05-2020

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 

Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / -ισσες,

 

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις κατηγορίες εκείνες με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση από COVID-19 και συγκεκριμένα όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α, σας διαβιβάζουμε τη θέση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, όπως αυτή έχει σταλεί στην Οργάνωσή μας την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, από την Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Η θέση αυτή κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Παιδείας την ίδια ακριβώς ημερομηνία.

 

Ερώτηση που υποβλήθηκε από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις προς τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή: Οι ευπαθείς ομάδες κατηγορίας Α εκπαιδευτικών και μαθητών, θα επιστρέψουν στο σχολείο;

 

Απάντηση: «Για αυτή την κατηγορία εκπαιδευτικών θα πρέπει να ισχύσει ότι και για την επιστροφή στην εργασία για το υπόλοιπα επαγγέλματα. Δηλαδή οι ασθενείς στην κατηγορία αυτή μπορούν να εργαστούν με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρίσκονται σε χώρους διδασκαλίας με μαθητές εκτός κι αν οι ίδιοι το επιθυμούν νοουμένου ότι θα το δηλώσουν γραπτώς. Μπορούν όμως να εκτελούν γραφειακές εργασίες ή τηλεδιδασκαλία από το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες κατηγορία Α, όπου η διδασκαλία τους πρέπει να γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης».

 

Επισυνάπτεται, για εύκολη αναφορά, αντίγραφο με τις ασθένειες που εμπίπτουν στις κατηγορίες Α και Β, όπως αυτές έχουν σταλεί από το Υπουργείο Υγείας.

 

Σημείωση: Το θέμα που αφορά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην κατηγορία Α τέθηκε σήμερα Δευτέρα 18/5/2020, στον Υπουργό Παιδείας κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας. Στον Υπουργό Παιδείας υπεβλήθη το εξής ερώτημα: «Γιατί δεν έχει αποσταλεί μέχρι σήμερα στα σχολεία η συγκεκριμένη θέση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αναφορικά με την κατηγορία Α, η οποία έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας από τις 10/5/2020». Ο Υπουργός Παιδείας, δυστυχώς, παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει τη θέση αυτή, δεν απάντησε στο ερώτημα της Οργάνωσης. Δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Υγείας για το θέμα αυτό και να μας ενημερώσει το συντομότερο.

 

Θέση της Οργάνωσής μας για το θέμα αυτό που άπτεται της υγείας των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι η αυστηρή εφαρμογή της θέσης της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                                   Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                                Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,    18  Μαΐου  2020

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  103-349.2020 (1)





 
πίσω στις ανακοινώσεις
 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ