facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου λόγω υπερπληθυσμού. Αδήριτη ανάγκη η ανέγερση νέου Γυμνασίου στην περιοχή.
 
 
 
 
Ημερομηνία: 20-07-2020

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου λόγω υπερπληθυσμού.  Αδήριτη ανάγκη η ανέγερση νέου Γυμνασίου στην περιοχή.

 

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στη συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τα σοβαρά δυσλειτουργικά, αλλά και άλλης μορφής  προβλήματα  που παρουσιάζονται  στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου από τον τεράστιο αριθμό των μαθητών που φοιτούν σ΄ αυτό και δυστυχώς διαπιστώνουμε  ότι δεν υπάρχει καμία  πρόθεση εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ για ριζική επίλυσή τους. Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019/2020 φοιτούσαν στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου 668 μαθητές, παρόλο που οι κτηριακές εγκαταστάσεις  του Γυμνασίου περιλαμβάνουν  μόνο 16 κανονικές  αίθουσες διδασκαλίας, κατά συνέπεια η διδασκαλία διεξαγόταν στις ειδικές αίθουσες  (π.χ. αίθουσες εργαστηρίων, γλωσσών κλπ), αλλά και σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Αποτέλεσμα  τούτου  η καθημερινή μετακίνηση 13 τμημάτων (δηλαδή πέραν των 300 μαθητών μετακινούνταν καθημερινά από αίθουσα σε αίθουσα), ενώ για την νέα σχολική χρονιά 2020/2021 εκτιμάται ότι τα μετακινούμενα τμήματα θα αυξηθούν σε 15, λόγω της αύξησης των τμημάτων από 29 σε 31.

 

Η απόφαση του ΥΠΠΑΝ να προβεί σε αναδόμηση/αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου του Γυμνασίου  Παραλιμνίου είναι  μεν προς την ορθή κατεύθυνση αφού αυτό κρίνεται  απαραίτητο, όμως   η εν λόγω απόφαση δεν δίνει ριζική λύση στο σοβαρό πρόβλημα του υπερπληθυσμού των μαθητών αλλά και άλλων προβλημάτων, που απειλούν πρωτίστως την ασφάλεια και υγεία  των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του γραμματειακού προσωπικό, αλλά και επηρεάζουν αρνητικά το εκπαιδευτικό έργο και την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ως  μοναδική λύση στα  πολλαπλά  προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο παραλιμνίου, τη λήψη  πολιτικής  απόφασης για ανέγερση νέου Γυμνασίου, για την εξυπηρέτηση του αυξανόμενου αριθμού των παιδιών του Παραλιμνίου και της γύρω περιοχής . Περαιτέρω κωλυσιεργία  στην ανέγερση δεύτερου Γυμνασίου στην περιοχή ή πρόχειρες λύσεις, καταδεικνύουν την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα  εκείνων που λαμβάνουν τις αποφάσεις,  να αντιληφθούν τη σοβαρότητα  των πολλαπλών προβλημάτων και  των κινδύνων που ελλοχεύουν  από ένα τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών  στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο .

 

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί τον Υπουργό Παιδείας  να αναλάβει  πρωτοβουλία και να καταθέσει, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, πρόταση για ανέγερση δεύτερου Γυμνασίου στην περιοχή. Οι αποδεδειγμένες αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές συνθήκες  που επικρατούν στο Γυμνάσιο παραλιμνίου και βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, αποτελούν προσβολή για το Δημόσιο Σχολείο και δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται.

 

Ταυτόχρονα, ενόψει της  έναρξης της αναδόμησης  των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Παραλιμνίου, καλούμε τον Υπουργό  Παιδείας  να προβεί σε κάθε ενέργεια  ώστε:

 

1.      Να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και  του προσωπικού της σχολικής μονάδας   από τις οικοδομικές εργασίες.

2.      Να ληφθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών αλλά και του προσωπικού του σχολείου με την τοποθέτηση  προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, ώστε να μην υπάρχουν μετακινούμενα τμήματα και να  τίθεται η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και  του προσωπικού της σχολικής μονάδας  σε κίνδυνο.

 

Η Οργάνωσή μας, θα παρακολουθεί συνεχώς τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με το Γυμνάσιο Παραλιμνίου και θα λαμβάνει και ανάλογες αποφάσεις.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                   Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Λευκωσία,     20  Ιουλίου  2020

Αρ. πρωτ.  0311-605.2020

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ