facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Εκπαιδευτικοί Αορίστου Χρόνου
 
 
 
 
Ημερομηνία: 10-08-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Χωρίς αμφιβολία η επίσημη θέση της ΟΕΛΜΕΚ σχετικά με τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου σταδιακά δικαιώνεται. Ολοένα και περισσότερα κόμματα (συμπεριλαμβανομένων και επίσημων τοποθετήσεων εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας) αντιλαμβάνονται την εργασιακή θυματοποίηση εκπαιδευτικών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση και για τους οποίους η ίδια η πολιτεία επένδυσε σημαντικά κονδύλια.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΕΛΜΕΚ, το τελευταίο διάστημα, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποδέχεται τη θυματοποίηση των εκπαιδευτικών με χρόνια υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση και πως Αορίστου χρόνου πρέπει να θεωρούνται όλοι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν αθροιστικά συνεχή ή διακοπτόμενη εκπαιδευτική υπηρεσία 30 μηνών στο Δημόσιο Σχολείο, με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς (αντικαταστάσεις, συμβάσεις, αναπληρωματικοί διορισμοί). Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η κατανομή και η πλήρωση των μόνιμων θέσεων θα πρέπει να γίνεται με τη σειρά του Καταλόγου Διοριστέων.

 

Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στις προτεραιότητες της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία θα το συζητήσει εκ νέου, όπως επίσης και άλλα εκπαιδευτικά θέματα που εκκρεμούν, στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού η ΟΕΛΜΕΚ θα επιδιώξει συναντήσεις με όλα τα κόμματα με στόχο τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                    Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,    10  Αυγούστου 2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-843.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ