facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ της 14ης Δεκεμβρίου 2017 για τους Εκπαιδευτικούς με 30 μήνες υπηρεσία στη Δημόσια Εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 22-12-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ΠΣΓΑ της 14ης Δεκεμβρίου 2017

για τους Εκπαιδευτικούς με 30 μήνες υπηρεσία

στη Δημόσια Εκπαίδευση

 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ διαπιστώνει ότι η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, ημερομηνίας 30 Μαΐου 2017, σχετικά με τους εκπαιδευτικούς Αορίστου Χρόνου, προκαλεί, αντί να επιλύει, προβλήματα. Συγκεκριμένα, η εν λόγω γνωμάτευση θυματοποιεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς με πολύχρονη υπηρεσία στο Δημόσιο Σχολείο. Ταυτόχρονα, όμως, καταστρατηγεί τον κατάλογο Διοριστέων, αφού σχετική πρόνοια της εν λόγω γνωμάτευσης επηρεάζει τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που προηγούνται στον Κατάλογο.

 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ διακηρύττει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποδέχεται τη θυματοποίηση των εκπαιδευτικών με χρόνια υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση και πως Αορίστου Χρόνου πρέπει να θεωρούνται όλοι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν αθροιστικά συνεχή ή διακοπτόμενη εκπαιδευτική υπηρεσία 30 μηνών στο Δημόσιο Σχολείο, με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς (αντικαταστάσεις, συμβάσεις, αναπληρωματικοί διορισμοί). Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι η κατανομή και η πλήρωση των μόνιμων θέσεων θα πρέπει να γίνεται με βάση τη σειρά του Καταλόγου Διοριστέων και συνεπώς το καθεστώς Αορίστου Χρόνου δεν πρέπει να ανατρέπει τις μονιμοποιήσεις που δικαιούται κάθε ειδικότητα.

 

Τέλος, καλεί το ΥΠΠ να αποσύρει το Νομοσχέδιο που έχει καταθέσει και προβλέπει τον μη επαναδιορισμό εκπαιδευτικών με Σύμβαση πέρα των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.  Μια τέτοια ρύθμιση είναι παράλογη άδικη και αντιπαιδαγωγική.

 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ στη λήψη μέτρων, μη εξαιρουμένων και δυναμικών, σε περίπτωση που το ΥΠΠ συνεχίζει να κωλυσιεργεί και να μην προχωρά στην επίλυση του προβλήματος.

 


Ο  Πρόεδρος                                      Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                           Κώστας  Χατζησάββας

Λευκωσία, 14  Δεκεμβρίου 2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ 30 ΜΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ