facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ολοκλήρωση του διαλόγου στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα συμφώνησαν Υπουργείο Οικονομικών και Εκπαιδευτικές Οργανώσεις
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-04-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκλήρωση του διαλόγου στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα συμφώνησαν Υπουργείο Οικονομικών και Εκπαιδευτικές Οργανώσεις


Πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου 2018, συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστο Πατσαλίδη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για υλοποίηση όλων όσων προνοούνται στη Συμφωνία Πλαίσιο 2017-2018 που υπογράφηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018: παραχώρηση γενικών αυξήσεων, συνταξιοδοτικά νεοεισερχομένων, σταδιακή άρση των αποκοπών και πλήρης αποκατάσταση των μισθών, κατάργηση των επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στις περιπτώσεις πρόωρων αφυπηρετήσεων.

 

Αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης ήταν ο καθορισμός των διαδικασιών που θα ακολουθηθούν, αλλά και των αντίστοιχων χρονοδιαγραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

 

  1. Θα κατατεθεί το συντομότερο από την επίσημη πλευρά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για σταδιακή και πλήρη αποκατάσταση των μισθών.
  2. Η διαβούλευση με στόχο την παραχώρηση συμφωνημένων γενικών αυξήσεων θα συνεχιστεί με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Μαΐου 2018. Η κυβέρνηση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα παρουσιάσει την πρότασή της για το ύψος των γενικών αυξήσεων καθώς επίσης τον τρόπο καταβολής και τη χρονική περίοδο για την οποία θα καταβληθούν, ως βάση  για διαπραγμάτευση.
  3. Δόθηκαν οδηγίες για τη σύσταση Ad Hoc Επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με όλες τις παραμέτρους και λεπτομέρειες που σχετίζονται με την επιβολή επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις πρόωρων αφυπηρετήσεων, αλλά  και των ιδιαιτεροτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η Επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της το συντομότερο δυνατό, ώστε μέχρι την 31η Μαΐου 2018 να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
  4. Ο διάλογος για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα/ωφελήματα των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών συνεχίζεται και πολύ σύντομα θα διευθετηθεί νέα συνάντηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, στην παρουσία και των Αναλογιστικών τους Συμβούλων, έτσι ώστε να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση για την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας. Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις επανέλαβαν τη θέση τους για ένταξη και των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών στο επαγγελματικό σχέδιο που ισχύει για όλους τους εν υπηρεσία εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας ταυτόχρονα προβληματισμούς και επιφυλάξεις για την προσπάθεια ένταξής τους σε Ταμείο Προνοίας. Δήλωσαν, επίσης, ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν εποικοδομητικά στον διάλογο που διεξάγεται, με απώτερο σκοπό στις όποιες αποφάσεις θα ληφθούν να συνυπολογιστούν σημαντικές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί (π.χ. προϋπάρχουσα υπηρεσία υπό το καθεστώς συμβασιούχων κ.ά.).

 

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ εξέφρασαν, τέλος, την ετοιμότητά τους για ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή στον διάλογο επί όλων των πιο πάνω θεμάτων και ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε παρεκτροπή από τη δεδηλωμένη πρόθεση όλων για τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,  25  Απριλίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-476.2018(Κοινή Ανακοίνωση για συνάντηση με ΓΔΥΠ ΟΙΚ 23.4.2018)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ