facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Άμεση διακοπή κάθε επαφής με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
 
 
 
 
Ημερομηνία: 06-07-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε εκτάκτως την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018, συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον δήθεν εξορθολογισμό των δαπανών στην Εκπαίδευση και αξιολόγησε τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν εξαιτίας των απαράδεκτων ενεργειών και χειρισμών του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και των κρίσιμων εξελίξεων, το ΚΔΣ αποφάσισε να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και πάντοτε σε συνεννόηση με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις (ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ) για συντονισμό των ενεργειών τους.

Είναι προφανές ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, αλλά και πρόσθετα που φαίνεται να ετοιμάζεται να εξαγγείλει και πάλιν μονομερώς η Κυβέρνηση, οδηγούν στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου,  καθώς αλλοιώνουν τη φιλοσοφία του Ανθρώπινου και Δημοκρατικού Σχολείου, που αποτελούσε τον απώτερο σκοπό της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης.

Υπό το φως των πιο πάνω το ΚΔΣ αποφάσισε, ομόφωνα, να διακόψει κάθε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να καταγγείλει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στην ETUCE, ζητώντας παράλληλα την παρέμβασή της και να προχωρήσει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε δυναμικά μέτρα μη αποκλειομένης της απεργίας διαρκείας.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                     Μάριος Κανικλίδης

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Λευκωσία,  6  Ιουλίου  2018

Αρ. πρωτ.  0311-835.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ